Sliggers, Bert - De verborgen wereld van DEMOCRIET. Een kolderi

Schrijver:
Titel: De verborgen wereld van DEMOCRIET. Een kolderiek en dichtlievend genootschap te Haarlem 1789-1869.
ISBN: 9789060973851
Taal: Nederlands
Uitgever: Schuyt & Co. Uitgevers Haarlem 1995 9789060973851
Bijzonderheden: grote paperback met flappen 232pp. zeer goed, bijz. afb. in kleur en zw/wit
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Demokritos was de naam van een Griekse wijsgeer uit de vijfde eeuw v. Chr. die het ontstaan van de wereld op materialistische wijze verklaarde. Hij werd voorgesteld als de filosoof die lacht om de dwaasheden van de mensen. Het was dus niet zo eigenaardig, dat het groepje Haarlemse ingezetenen, dat aan de vooravond van de Franse tijd besloot een dichtgenootschap op te richten, dat zich op een onserieuze manier met het maken van kunst wilde bezighouden, hem als naamgever koos. De voornaamste moeilijkheid om de geschiedenis van het genootschap te beschrijven, was de strikte beslotenheid waarin alles had plaatsgevonden. Toen het genootschap werd opgeheven, werd het archief in een gesloten kast geschonken aan Teylers Museum. Na opening van die kast voor onderzoek in 1986 bleek dat men zoveel bewaard had dat een zeer gedetailleerde reconstructie mogelijk was. Dit schitterende, rijk geïllustreerde boek bevat bijdragen van een keur van geleerden over diverse aspecten van zo'n echt negentiende-eeuwse club waar heren uit de betere standen zichzelf en elkaar vermaakten.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sliggers, Bert - De verborgen wereld van DEMOCRIET. Een kolderiek en dichtlievend genootschap te Haarlem 1789-1869.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.