Gaufrand, Jean-Claude - Robert Doisneau 1912-1994

Schrijver:
Titel: Robert Doisneau 1912-1994
ISBN: 9783822816127
Taal: Meertalig
Uitgever: Taschen
Bijzonderheden: 2003, 192 pp., aperback. NIEUWSTAAT
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat.

Robert Doisneau (1912-1994) is best known for his magical, timeless 35mm street portraits taken in Paris and its suburbs. Fresh, unstaged, and full of poetry and humor, his photographs portray everyday people (in everyday places, doing everyday things) frozen in time, unwittingly revealing fleeting personal emotions in a public context. Doisneau's gift was the ability to seek out and capture, with humanity and grace, those little epiphanies of everyday Parisian life. This book traces Doisneau's life and career, providing a wonderful introduction to the work of this seminal photographer.

De door zijn Parijse straatfoto's wereldberoemde Robert Doisneau werd in 1912 geboren in Gentilly nabij Parijs en bracht zijn verdere leven door in de voorstad Montrouge. Na een opleiding tot graveur en lithograaf werd hij assistent bij de befaamde fotograaf, tekenaar en beeldhouwer Andre Vigneau en ontmoette bij hem prominente foto-avant-gardisten die hem inspireerden. Hij begon met het observeren en vastleggen van het Parijse volksleven en benutte zijn grafische kennis tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het vervaardigen van valse identiteitspapieren. Door economische omstandigheden genoodzaakt vervulde hij allerlei nederige baantjes, maar na de door hem vastgelegde bevrijding van Parijs kreeg hij volop opdrachten van kranten en periodieken tot het portretteren van kunstenaars en prominente figuren. Diverse tijdschriften zoals Vogue en Life introduceerden hem in het Parijse nachtleven met internationaal beroemde persoonlijkheden. Maar het aantrekkelijkste werkterrein bleef voor hem het dagelijkse leven van gewone mensen dat hij in poëtische beelden veelvuldig vastlegde. De circa 150 zwart-wit exemplaren geven een boeiende indruk van het Parijse stadsleven in een spannende tijd. Elk beeld vertelt een verhaal met menselijke gevoelens waarin de humor vaak een rol speelt.
Tekst in Frans, Duits en Engels
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gaufrand, Jean-Claude - Robert Doisneau 1912-1994

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekmakelaar
    Kamer van Koophandel nummer: 69084912
    NL001112228B33
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.