Sabine van Sprang. Met bijdragen van Irene Baldriga, Ruben Suykerbuyk,

Schrijver:
Titel: Théodore van Loon, Un peintre caravagesque entre Rome et Bruxelles
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2018
Bijzonderheden: Hardcover Relie, HB, 380 x 240 mm, 256 p, 150 colour illustrations, FR edition . ISBN 9789462302389.
Prijs: € 39,95
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Theodoor van Loon is bij het grote publiek nauwelijks bekend, maar was in zijn tijd een gevierd schilder, met een heel eigen insteek en een heel ander artistiek temperament dan Rubens. Zijn beeld­taal is in hoofdzaak het resultaat van zijn herhaalde verblijven in Rome. Zo werd hij een van de eerste caravaggisten in de Zuidelijke Nederlanden. Tegelijkertijd getuigt zijn oeuvre van zijn persoonlijke assimilatie van tal van andere invloeden. Dit boek is de eerste monografie over Theodoor van Loon die zijn hele productie overschouwt. In het essaygedeelte wordt gefocust op de meest markante aspecten van zijn werk; zo wordt de een­heid en samenhang in zijn creatieve gedrevenheid duidelijk. Om het belang van artistieke uitwisseling en de bij­drage van deze atypische schilder aan de kunst van zijn tijd nader toe te lichten, wordt in het catalogusgedeelte zowel een representatief ensemble van zijn werken als een reeks werken van verwante schilders behandeld.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sabine van Sprang. Met bijdragen van Irene Baldriga, Ruben Suykerbuyk, Claire Toussat, Sabine Van Sprang, Joost Vander Auwera, Hans Vlieghe - Théodore van Loon, Un peintre caravagesque entre Rome et Bruxelles

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.