Bastet Frederic - Louis Couperus / druk 1

Schrijver:
Titel: Louis Couperus / druk 1
ISBN: 9789021451367
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido's Uitgeverij BV, Em.
Bijzonderheden: Hard cover, 2005, 872pp, Gebonden, linnen, omslag, enkele kleine putjes omslag, zeer goede staat
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Frédéric Bastet is archeoloog. Hij was als lector en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Leiden verbonden en werd in 1976 conservator van de klassieke afdeling in het Rijksmuseum van Oudheden aldaar. Hij schreef fundamentele studies over de Derde Pompejaanse Stijl - antieke schilderkunst is zijn specialisme - en over de klassieke sculpturen in zijn museum. Daarnaast publiceerde hij populair-wetenschappelijke boeken, waarvan zijn 'Wandelingen door de antieke wereld' het bekendst zijn geworden. Naast proza heeft hij een aantal bundels gedichten op zijn naam staan. Met de biografische studie Mr. Carel Vosmaer (onlangs herdrukt onder de titel Met Carel Vosmaer op reis) zette hij destijds de eerste stappen op het pad van de literaire levensbeschrijving. Een pad dat ook toen al naar Louis Couperus bleek te leiden.In 1980 verscheen Een zuil in de mist, waarin Frédéric Bastet een aantal essays over Louis Couperus bundelde. Twee dingen werden toen duidelijk: ten eerste dat de biograaf op grondige wijze bezig was met allerlei bijzonderheden uit het leven van Couperus, en ten tweede dat zijn nasporingen tot dan toe al veel onbekende gegevens hadden opgeleverd. Hoewel hij toen nog niet het plan had opgevat een uitvoerige biografie te schrijven, werd hem dit van vele zijden gesuggereerd.Aan dit niet gemakkelijke werk is hij nadien toch begonnen. Hij stelde het zich tot een taak alle in aanmerking komende archieven op brieven na te pluizen en daarnaast alle feuilletons die Couperus aan dag-, week- en maandbladen bijdroeg zoveel mogelijk in chronologische volgorde te lezen om ze op die wijze met zijn leven in verband te kunnen brengen. De nieuwe Couperus biografie is dus meer dan een nieuwe interpretatie van reeds bekende feiten: op grond van onbekend of weinig onderzocht materiaal - voor geen gering gedeelte uit het Letterkundig Museum afkomstig - rijst nu een min of meer compleet mens voor ons op. De beperking 'min of meer' geeft overigens aan dat er nog altijd lacunes zijn. Wat 'Orlando' betreft blijven er bij voorbeeld vraagtekens genoeg bestaan. Nieuwe vondsten zouden in de toekomst ongetwijfeld tot essentiële wijzigingen aanleiding kunnen geven. Het hypothetische karakter van een aantal facetten heeft Bastet overigens duidelijk aangegeven. Er zijn van Couperus nu eenmaal zeer weinig persoonlijke brieven bewaard gebleven of althans bekend geworden.Couperus' werk staat in deze biografie centraal. Waar mogelijk laat Bastet de grote auteur zelf aan het woord. Feiten en gebeurtenissen zijn zo gerangschikt dat zij een achtergrond vormen waartegen Couperus' boeken helderder contouren krijgen dan tot nu toe het geval was. Bastet acht dit het enig juiste uitgangspunt voor een literaire biografie en wil hiermee tevens het genre verdedigen.Voor Louis Couperus - Een biografie ontving Bastet in 1988 de G.H. 's-Gravesandeprijs.
Verder lezen

Jade Mania uit Alkmaar

particulier

Logo Jade Mania

Verscheidene boeken, modern, klassiek, antiek, als nieuw en boeken die zijn gelezen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bastet Frederic - Louis Couperus / druk 1 Bastet Frederic - Louis Couperus / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Jade Mania

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Jade Mania
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Jade Mania een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Jade Mania vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Jade Mania kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.