Goumaz, Louis - Het ambt bij Calvijn. Een samenvatting naar zij

Schrijver:
Titel: Het ambt bij Calvijn. Een samenvatting naar zijn commentaren op het Nieuwe Testament
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij T. Wever, 1964
Bijzonderheden: 170 pp, gebonden met omslag, in prima staat, hele lichte leesspoortjes omslag, naam/exlibris voorin. Niet in geschreven.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit werk dat oorspronkelijk, in 1948, in het Frans verscheen, is door ds. K. Deddens voor ons land vertaald en bewerkt.
Het geeft een saamvatting van de gedachten van Calvijn over het ambt en de ambtelijke dienst, zoals die vooral te vinden zijn in zijn toelichtingen, die hij geschreven heeft bij de boeken van het N. Testament.
Het is dus een prachtige handleiding voor hen, die de gedachten van Calvijn willen kennen over dit onderwerp, gedachten, die verspreid te vinden zijn in zijn commentaren.
Het boek, dat eenvoudig maar keurig uitgegeven is, geeft in een achttal hoofdstukken, waarbij aan het begin van elk hoofdstuk nog weer een korte saamvoeging van de inhoud gegeven is, een overzichtelijk geheel van de inzichten van de Geneefse reformator over de ambtelijke dienst.
Niet dat hier citaat na citaat uit de werken van Calvijn gegeven wordt; de schrijver en ook de bewerker zoeken de saamvatting.
Het mag wel onnodig geacht worden om te zeggen, dat het voor elke ambtsdrager zeer de moeite loont om wat hier gegeven wordt zich eigen te maken.
Diep werd ik weer getroffen door de eenvoud, de nuchterheid, de zakelijkheid en tegelijk de ernstige vroomheid, waarmede Calvijn de verschillende aspecten van het ambt weergeeft. Het geheim daarvan is, dat hij zo voluit geluisterd heeft naar de Heilige Schrift, de enige bron van de ware wijsheid in dezen. Onze situaties zijn anders en wij beschikken over een meer psychologische benadering van de vragen, die hier aan de orde komen, maar wat de grondgedachten omtrent het ambt betreft, komen we nimmer boven de Schrift uit en zo dit wel het geval is dan mogen we wel ernstig toezien.
Hoe schoon wordt hier b.v. geschreven over de plaats van de ambtsdrager ten opzichte van het werk Gods. God heeft hen niet nodig, maar het is bijzondere verkiezing dat zij gebruikt worden. Bijzonder schoon is ook het hoofdstuk over het dienend karakter van het ambt waar het dienen alle nadruk ontvangt. Ik moet de drang weerstaan om citaten te geven over de overgave, de wandel, de ijver die het ambt vraagt juist omdat het dienst is. Of uitspraken over het karakter en de bekwaamheid, die het eist.
Meestal heeft Calvijn het oog op de dienaren des Woords als hij over het ambt spreekt, maar met de verschillen die er zijn, en die hij als verschil in functie ziet, is het van betekenis voor alle ambtsdragers.
Elk die in een ambt mag dienen, want het is en blijft altijd een bijzondere verwaardiging, moet eens rustig lezen en overwegen, wat hier saamgebracht is. Er zal beslist veel in zijn dat hem toespreekt, corrigeert en nieuwe prikkels geeft tot het wondere werk van het dienen in de kerk en zo in het koninkrijk Gods.
En dat heeft elke ambtsdrager telkens weer nodig, het zal de voortgaande bekering tot en in het ambt kunnen dienen. Want juist als deze ontbreekt wordt de ambtelijke dienst verdorven en onvruchtbaar. En daardoor lijdt de kerk en lijden de zielen schade. En deze schade is er mede door het gebrek aan besef wat het zegt ambtelijk te dienen.
Verder lezen

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Goumaz, Louis - Het ambt bij Calvijn. Een samenvatting naar zijn commentaren op het Nieuwe Testament Goumaz, Louis - Het ambt bij Calvijn. Een samenvatting naar zijn commentaren op het Nieuwe Testament

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenprinses

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenprinses
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.