BROEK, Hans van den - Koorts en Honger. Geneeskunde op het plat

Schrijver:
Titel: Koorts en Honger. Geneeskunde op het platteland in de afgelopen eeuwen
ISBN: 9789078605027
Taal: Nederlands
Uitgever: Roche
Bijzonderheden: 2010 22,5 x 28,5 cm 471pp gebonden ills. zw/w goed ex.
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De auteur (1948, 's Hertogenbosch) woont in Deurne, is arts en radioloog en heeft daarnaast al vele jaren een uitzonderlijk actieve en betrokken belangstelling voor de geschiedenis van de geneeskunde en gezondheidszorg in al hun facetten op het platteland, inclusief bijgeloof, psychiatrie, en inclusief heemkunde en genealogie. Hij heeft eerder uitvoerig hierover gepubliceerd in artikelen en heeft nu een zeldzaam gedegen overzicht samengesteld. De prima geschreven tekst, lay-out en uiterlijke presentatie, de honderden, overwegend niet algemeen bekende zwart-wit illustraties en de gedetailleerde verwijzingen naar andere documenten maken dit boek tot een meesterwerk. Voor de medisch-wetenschappelijk geïnteresseerde is het onmisbaar, wie op zoek is naar 'de historische ervaring' inzake de talloze, nu vaak vergeten en verdwenen facetten van ziek zijn uit vroeger tijden, krijgt hier evenzeer wat hij zoekt: 'De auteur heeft zich ingeleefd in vroegere ziekte en kwalen. Hij wil ze voelbaar en zichtbaar maken', meldt de flaptekst: dat is hem voortreffelijk gelukt. Met per hoofdstuk literatuurverwijzingen in eindnoten.
Verder lezen

Heuvelrugboeken uit Leersum

Logo Heuvelrugboeken

Heuvelrugboeken levert direct na betaling.
U ontvangt binnen 1 dag een email met betaalgegevens.
NB: ONTVANGT U NA UW BESTELLING GEEN VERVOLG EMAIL MET BETALINGSGEGEVENS, CHECKT U DAN EVEN UW SPAMBOX! Het gebeurt helaas soms dat berichten van Boekwinkeltjes in de spambox terechtkomen.
Het boek wordt één week voor u gereserveerd. Als Heuvelrugboeken een week na de bestelling nog geen betaling heeft ontvangen, wordt de bestelling als afgezegd beschouwd.
VERZENDKOSTEN binnen Nederland : brievenbuspost € 3,60 Pakketpost : € 4,95
Pakketten naar Belgie: € 7,00
Betalingen via IDEAL of bankoverschrijving
Wij accepteren ook betalingen via PayPal
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

BROEK, Hans van den - Koorts en Honger. Geneeskunde op het platteland in de afgelopen eeuwen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Heuvelrugboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Heuvelrugboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Heuvelrugboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Heuvelrugboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Heuvelrugboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.