Geuze en kriek door Jef van den Steen

Schrijver:
Titel: Geuze en kriek door Jef van den Steen
Taal: Nederlands
Uitgever: DAVIDSFONDS
Bijzonderheden:
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geuze en kriek door Jef van den Steen Davidsfonds
Geuze en kriek de champagne onder de bieren. (opgelet: volledig uitgeput in de boekhandel MAAR BIJ MIJ TERUG BESCHIKBAAR... doch erg beperkt in aantal)
Auteur: Jef van den Steen
In de winkel kostte dit boek 34,50 euro....doch daar is alles uitgeput.
Dit is eveneens een nieuw exemplaar
Groot formaat. 29,5 x 25 cm.
ISBN 90-5826-410-6
Harde kaft.
Gebonden 176 bladzijden met zeer veel kleurafbeeldingen Opgelet: Kan
uitsluitend als postpakket worden verstuurd wegens formaat en gewicht!
Geuze en kriek. De champagne onder de bieren neemt je mee naar de tonnen- magazijnen waar het bier op hout gist en rijpt. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van lambik, meerts, faro, geuze en kriek. Jef van Steen wijdt je graag in de brouwgeheimen in achter de fijnste en de fruitigste onder de Belgische bieren:.
In zijn derde grote bierboek - na 'Trappist' en 'Abdijbieren'* - spit de auteur het verleden uit van de geuze- en kriekbieren, alsook van de dertien huidige brouwerijen en stokerijen. Met
gebruik van historische bronnen, beschrijft de auteur de geschiedenis van deze
spontaan gegiste, 'wilde' bieren. Je merkt al vlug dat zijn voorkeur uitgaat naar de traditionele bereidingswijzen, dus naar wat sinds 1997, toen het EU-label 'Gegarandeerde Traditionele Specialiteit' werd verworven, de 'oude' geuze en kriek heet. Toch blijft dit een vrij neutraal boek waarin het enthousiasme voor de 'champagne onder de bieren' de boventoon voert. De auteur graaft in de bedrijfsgeschiedenis, genealogie en technologie. De tekst wordt opgefleurd
door grote kleurenfoto's. Vooral de foto's van brouwketels en koelschepen maken indruk.
Dit iets breder dan A4, stevig uitgevoerde en mooi vormgegeven boek eindigt met enkele aantrekkelijke recepten en een korte bibliografie. Geen register.
20 euro

De Vlaamse Ardennen auteur : Peirs Marc - Davidsfo
De Vlaamse Ardennen
auteur : Peirs Marc
Winkelprijs : € 29.95
Omschrijving :
Als wandel- en fietsparadijs eisen de Vlaamse Ardennen terecht de titel van ‘Vlaanderens mooiste landschap’ op. Groene heuvels, machtige bossen en uitgestrekte graslanden langs Schelde en Dender garanderen eindeloze natuurpracht. Fietsers bestijgen er legendarische hellingen als Oude Kwaremont, Muur, Koppenberg.

Maar ook de steden Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Zottegem bieden een rijke culturele erfenis en boeiende historische verhalen. Streekspecialiteiten, authentieke folklore, sfeervolle verborgen plekjes: je ontdekt het allemaal in deze weelderige regio in zuidoost-Vlaanderen.
Dit boek toont de pure Vlaamse Ardennen in woord en beeld. Met talrijke praktische tips om de streek nog beter te (her)ontdekken!

Auteur MARC PEIRS is journalist bij de radioredactie van VRT Nieuws. Hij publiceerde eerder de monografie ‘De Vlaamse Ardennen’. Voor dit nieuwe boek heeft hij de Vlaamse Ardennen intensief bereisd. Te voet, met de fiets, de mountainbike, de scooter of de auto bezocht hij elk van de 120 gemeenten en deelgemeenten van de regio op zoek naar prachtige plekjes en verrassende verhalen. Fotografe Marthe Minnaert brengt de hoogtepunten van de streek tot bij je thuis.

ISBN nummer : 978 90 5826 887 7
18 euro
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

particulier

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Geuze en kriek door Jef van den Steen  - Geuze en kriek door Jef van den Steen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.