In de stroom v.d. tijd. (4)50 jaar bisdom Antwerpen

Schrijver:
Titel: In de stroom v.d. tijd. (4)50 jaar bisdom Antwerpen
Taal: Nederlands
Uitgever: DAVIDSFONDS
Bijzonderheden:
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de stroom v.d. tijd. (4)50 jaar bisdom Antwerpen
In de stroom van de tijd. (4)50 jaar bisdom Antwerpen
• Paperback: 320bladzijden
• Uitgerij: Davidsfonds België; 1 edition (14 Nov. 2012)
• ISBN-10: 9058268918
• ISBN-13: 978-9058268914
• Afmetingen: 25.9 x 2.5 x 29.1 cm
Winkelrijs : € 49.00
Mijn prijs: 30,00 – van nieuw niet te onderscheiden
Omschrijving :

1559 - paus Paulus IV richt het bisdom Antwerpen op.
1801 – in het kader van een herschikking van bisdommen wordt Antwerpen opgeheven.
1961 – na ruim anderhalve eeuw waarin het Antwerpse territorium deel uitmaakte van het aartsbisdom Mechelen, wordt het bisdom aan de stroom heropgericht.
2012 – vandaag telt het bisdom Antwerpen, als een van de acht Belgische bisdommen, 307 parochies verdeeld over vijf dekenaten (44 federaties, 298 parochies en 9 kapelanijen). Met ruim 750 katholieke scholen en een brede waaier aan sociale organisaties blijft het bisdom gestalte geven aan het geloofsleven van een geëngageerde gemeenschap.

Dit prachtig geïllustreerde boek – doorheen de eeuwen was de kerk tevens opdrachtgever van de grootste meesters uit de kunst – toont het rijke Roomse leven in al zijn facetten. De processies en volksdevotie, de koster en de organist, de abdis en de kloosteroverste, de hospitalen en ‘oudemannen’-gestichten, de missies en de seminaries, het onderwijs en contacten met andere religies, de gewone gelovigen en de bisschoppen… Feiten, personen en organisaties die het kerkelijk leven in de stad en de Kempen hebben vormgegeven worden in een meeslepend en doorlopend verhaal geplaatst.

Theo Clemens, Marcel Gielis, Mathijs Lamberigts, Guido Marnef en Karim Schelkens, specialisten in de kerkgeschiedenis, staan samen met een team historici borg voor een boeiend leesavontuur. Kunsthistorici waaronder Ria Fabri en Leen Evens kozen en becommentarieerden de afbeeldingen. Voor de eindredactie van het boek tekent Leo Kenis. Bisschop Johan Bonny blikt in een epiloog vooruit en schetst zijn visie op de kerk van de toekomst.
30 euro
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - In de stroom v.d. tijd. (4)50 jaar bisdom Antwerpen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.