VORGRIMLER, H. & BERNAUER, U. / Sternberg, T. - Boodschappers u

Schrijver:
Titel: Boodschappers uit hogere sferen. “de cultuurgeschiedenis van de Engel”
Taal: Nederlands
Uitgever: DAVIDSFONDS
Bijzonderheden:
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Boodschappers uit hogere sferen. de cultuurgeschiedenis
Boodschappers uit hogere sferen. “de cultuurgeschiedenis van de Engel”
Auteurs: VORGRIMLER, H. & BERNAUER, U. / Sternberg, T.
Uitgebreid overzicht van een groot aantal aspecten van de engel zoals: het afbeelden van de engel in de kunstgeschiedenis vanaf gevleugelde wezens uit andere culturen, de iconografische ontwikkeling van geslacht, kleding en attributen onder invloed van kunst en cultuur, de omschrijving van engelen in bijbel, koran, profane literatuur, poëzie en kinderboeken tot aan reclame. Verder de functie van de engelen en interpretaties daarvan in visioenen van profeten en een poging tot theologische omschrijving op concilies en bij kerkvaders, de invloed op de liturgie, en een dieptepsychologische duiding van verschijningen. De vele grote en goede kleurenafbeeldingen van kerkelijke en museale kunst tot volkskunst en gebruiksvoorwerpen zijn naast hun beeldende kwaliteit gekozen op de inhoud van de afbeelding en daarnaar gerangschikt. Een bibliografie ontbreekt. De band is donkerblauw met titel in goud; stofomslag detail van een schilderij met bruine strook waarop titel in wit. Voor geïnteresseerden in de religieuze zowel als de profane betekenis van de engel in liturgie, beeldende kunst, literatuur en andere cultuuruitingen. Doorwrochte reactie op de huidige belangstelling voor engelen.
"Boodschappers uit hogere sferen" geeft een uitgebreid overzicht van een groot aantal aspecten van de engel zoals: het afbeelden van de engel in de kunstgeschiedenis vanaf gevleugelde wezens uit andere culturen, de iconografische ontwikkeling van geslacht, kleding en attributen onder invloed van kunst en cultuur, de omschrijving van engelen in bijbel, koran, profane literatuur, poëzie en kinderboeken tot aan reclame. Ook wordt de functie van de engelen en interpretaties daarvan in visioenen van profeten belicht.
Formaat : hoogte 30,5 cm x breedte 25 cm en dikte : 2,5 cm.
240 pagina's
Met talrijke illustraties
Bindwijze: Gebonden met harde kaft en stofwikkel
ISBN: 90-806883-1-2
Het boek is in prima staat behalve de stofwikkel die aan de rechterbovenhoek iets gekreukt is. Gezien het formaat kan het slechts als postpakket worden verstuurd
Prijs: 25,00 euro.
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

VORGRIMLER, H. & BERNAUER, U. / Sternberg, T. - Boodschappers uit hogere sferen. “de cultuurgeschiedenis van de Engel”

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.