Vic de Donder - De Droom Van Een Vorstin, 50 jaar koningin Elis

Schrijver:
Titel: De Droom Van Een Vorstin, 50 jaar koningin Elisabeth Wedstrijd
Taal: Nederlands
Uitgever: Biblion
Bijzonderheden:
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Droom Van Een Vorstin (50 jaar Koningin Elisabe
De Droom Van Een Vorstin, 50 jaar koningin Elisabeth Wedstrijd
Linnen harde kaft met profielopdruk donkerblauw. Wikkel.
Boek is niet van nieuw te onderscheiden
Winkelprijs 25,00
Auteur V. de Donder
Soort Met illustraties
Afmetingen 250x248x173 mm
Gewicht 827,00 gram
Druk 1
ISBN13 9789044301724
257 pagina's
Het officiële overzichtsboek bij het internationaal gerenommeerde concours

De Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, piano en zang is een begrip in de klassieke muziekwereld. `De Droom van een vorstin´ werd dan ook een meeslepend boek over 50 jaar muziekconcours, een wedstrijd die de levens van zovele jonge internationale kunstenaars veranderde.

De Nederlandse violist Theo Olof, de Belgische pianisten Robert Groslot en Rudolf Werthen, de Franse bariton Thierry Felix, de merkwaardige Russische pianisten Valery Afanassiev en Andrei Nikolsky en de eigenzinnige Franse pianist Pierre-Alain Volondat... eens stonden ze, met hun deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd, aan het begin van hun carrière. Het concours zorgde ervoor dat hun namen in de klassieke muziekwereld internationale weerklank kregen.

In 2001 bestaat de Koningin Elisabethwedstrijd 50 jaar. Wie waren de bezielers van die wedstrijd? Hoe waren de jury's samengesteld? Hoe bereidden de deelnemers zich voor? Hoe verliep de verdere carrière van de kandidaten en laureaten? En hoe reageerde het publiek op de dikwijls controversiële uitspraken van de jury?
Het jubileumboek `De Droom van een vorstin´ roept niet alleen herinneringen op, maar is eveneens een boeiende, vlotgeschreven kijk achter de schermen van de wereld van de klassieke muziek.

Vic De Donder is journalist bij De Standaard, romancier en auteur van diverse documentair-historische werken. Als uitmuntend muziekkenner is hij de aangewezen auteur van dit jubileumboek.

Met vier wedstrijddisciplines (voor viool, piano, zang en compositie), een zeer streng reglement en een groot internationaal aanzien behoort het Koningin Elisabethconcours in Brussel tot de moeilijkste en meest prestigieuze muziekwedstrijden van de wereld. Alleen de Tsjaikovski-wedstrijd in Moskou en de Chopin-wedstrijd in Warschau kunnen met haar wedijveren! Bij de vijftigste verjaardag van het Koningin Elisabethconcours (1951-2001) verschijnt dit omvangrijke boek, waarin uitvoerig wordt ingegaan op de geschiedenis van deze internationale muziekgebeurtenis, met hoofdstukken over de organisatie, de schiftingsrondes, de procedures tijdens de wedstrijd, de jury en de deelnemers. Ook aan de persoon van de koningin Elisabeth (grootmoeder van de huidige koning der Belgen) wordt in het boek aandacht geschonken. Ze was tot haar dood zeer nauw betrokken bij het concours, dat door haar en door enkele invloedrijke industrielen en musici in het leven was geroepen. Met jaaroverzichten en vele zwartwitfoto's.
(Biblion recensie, Wout Strootman)
12,50 euro
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

particulier

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vic de Donder - De Droom Van Een Vorstin, 50 jaar koningin Elisabeth Wedstrijd Vic de Donder - De Droom Van Een Vorstin, 50 jaar koningin Elisabeth Wedstrijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.