Lekker Kempens Davidsfonds 2013 rondreis product

Schrijver:
Titel: Lekker Kempens Davidsfonds 2013 rondreis product
Taal: Nederlands
Uitgever: DAVIDSFONDS
Bijzonderheden:
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Lekker Kempens Davidsfonds 2013 rondreis product
Auteur : - Geen specifieke auteur -
omschrijving :
Een rondreis langs lokale producten en gerechten

De Antwerpse Kempen hebben heel wat lekkers te bieden! De trappistenbieren van Westmalle zijn tot ver over de grenzen bekend en producten zoals de Lierse Vlaaikes of de rauwmelkse geitenkaas van boer Polle zijn erkend als streekproduct. Ze zijn niet alleen lekker, er hangt ook een hele traditie en geschiedenis aan vast.

Ook over Kempense kleinschalige hoeveproducenten valt heel wat te vertellen. Wie staat er nog bij stil dat zuivel vroeger op de boerderij werd gemaakt tot die productie werd uitbesteed aan melkerijen en later aan fabrieken? Of dat pensen vroeger thuis werden gemaakt uit wat velen nu slachtafval zouden noemen? In de arme Kempen was vroeger echter alles van het varken waardevol…

In dit boek maken we een lekkere reis doorheen de Antwerpse Kempen. Doorheen 20 thema’s maak je kennis met de culinaire Kempen van vandaag én de jarenlange traditie die daarachter schuilgaat. De verhalen worden aangevuld met een heerlijke selectie van authentieke Kempense gerechten en recepten met de beste Kempense producten. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert of hapje: zet de Kempen op het menu!
Elk van de 20 hoofdstukken begint met het verhaal van een Kempisch product of een Kempenaar die iets te vertellen heeft over het thema. Vervolgens wordt dieper ingegaan op het thema. Er wordt achtergrondinformatie gegeven bij het thema of er worden interessante weetjes verteld. Zo kwamen we bvb. te weten dat Hilda Op de Beeck hoogstwaarschijnlijk het oudste kookboek van de Kempen in haar bezit heeft. Haar grootmoeder was immers honderd jaar geleden kokkin bij burgemeester Victor Van Hal in Turnhout en heeft de recepten in spreektaal opgeschreven. Elk hoofdstuk sluit af met één of twee recepten. Het boek is uitgevoerde geïllustreerd met oude en nieuwe foto's en eindigt met een lijst van nuttige adressen, een overzicht van de geraadpleegde bronnen en een lijst van erkende streekproducten uit de Kempen. Davidsfonds Uitgeverij zorgde voor een erg fraaie uitgave.
We doen een greep uit de inhoud. Er zijn hoofdstukken gewijd aan brood bakken, aardappelen, groenten, pompoenen, kippen en eieren, boter, kaas en ijs, varkens, pensen, geitenkaas, vis, bier, aardbeien en honing. Recepten zijn opgenomen van o.a. rijstpap met appelen, Kempense krachtsoep, boekweitspekkoekjes met stroop, croque van boerenbrood, gestoofde aardappelen, groentetaart, crème brûlée met pompoen, vogelnestjes met aardappelpuree en nog zoveel meer.
Lekker Kempens. Een rondreis langs Lokale producten en gerechten. Leuven, 2013, uitgeverij Davidsfonds,
143 bladzijden.
ISBN nummer : 9789058269058
Boek is in staat van nieuw.
Hoofdstuk 1 De culinaire Kempen vroeger en nu
Wat heeft de schrale Kempengrond te bieden?
Hoofdstuk 2 Molenaars in de Kempen Een uitstervend ras
Hoofdstuk 3 Brood bakken Oude bakovens in de Kempen
Hoofdstuk 4 Aardappelen Volksvoedsel in de Kempen
Hoofdstuk 5 Het Kempense groenteaanbod Van vergeten tot biologische groenten
Hoofdstuk 6 Pompoendorp Kasterlee Het mekka van de reuzenpompoenen
Hoofdstuk 7 De kip of het ei Wat speelt de hoofdrol: het vlees of de eieren?
Hoofdstuk 8 Boter, kaas en ... ijs - Zuivel in de Kempen
Hoofdstuk 9 Sint Antonius en varkens - De slacht en de varkenskoppenverkoop
Hoofdstuk 10 Kempense pensen Van vlees en bloed
En zo gaat dat door met in totaal 20 hoofdstukken.
15 euro
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

particulier

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Lekker Kempens Davidsfonds 2013 rondreis product  - Lekker Kempens Davidsfonds 2013 rondreis product

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.