Ernest Claes - De Wonderbare tocht

Schrijver:
Titel: De Wonderbare tocht
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Illustrators Felix TimermansK. Pieroth
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Beschrijving
De Wonderbare tocht
Bindwijze Hardcover bekleed met blauw linnen
Verschijningsdatum 3 januari 2000-
Druk enige druk in deze uitvoering
Aantal pagina's: 91 pagina's
Afmetingen: 27,7 x 23,5 cm.
Met heel veel prachtige illustraties…het mooiste boek in de uitgaven van Het Ern erst Claesgenootschap
ISBN: 9789020931693
Auteur : Ernest Claes
Illustrators F. TimermansK. Pieroth
Uitgever Uitgeverij Terra - Lannoo
Doorheen heel het leven en werk van Ernest Claes loopt een 'mariale' draad. De Mariaverering en de jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel hebben in zijn herinneringen een vaste plaats. In 1933 verscheen de eerste editie van Toen Ons-Lieve-Vrouwke heuren Beeweg deed, een novelle geschreven in opdracht van de beroemde Maastrichtse uitgever A.A.M Stols. Voor latere edities veranderde Ernest Claes de titel in De wonderbare tocht.
Het verhaal beschrijft de wonderbaarlijke tocht van Ons-Lieve-Vrouwke van Scherpenheuvel die een bezoek brengt aan haar ‘zusters’, namelijk de vele Lieve Vrouwkes in Vlaanderen en Wallonië. Deze nieuwe, vijfde druk wordt ingeleid door Rudolf van de Perre en verschijnt naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de kroning van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Het boek wordt geïllustreerd met de oorspronkelijke tekeningen van Felix Timmermans en met illustraties van Karlheinz Pieroth.
In 1933 verscheen de bibliofiele uitgave 'Toen Ons-Lieve-Vrouwke heuren beeweg deed', een middeleeuws aandoende vertelling over de Vlaamse bedevaartplaats Scherpenheuvel: 'Niet het resultaat van spontaan opgekomen inspiratie, maar van een opdracht'. In 1943 verscheen een volkseditie onder de titel 'De wonderbare tocht'. Dit is daarvan de 5e druk, aangevuld met vijf teksten van Claes over Scherpenheuvel. De tekeningen van Timmermans werden ingekleurd, ter gelegenheid van het zilveren jubileumfeest van het Ernest Claesgenootschap, de viering van de 125ste verjaardag van de kroningsfeesten van O.L.V. van Scherpenheuvel en de 50ste sterfdag van Timmermans. Er werden 1750 met de hand genummerde exemplaren gedrukt. Rudolf van de Perre schrijft in de inleiding over de betekenis van Maria in het leven van Claes (1885-1968) en zijn jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel, waar hij dikwijls het woord voerde. Grote bibliotheken en bibliotheken met een Mariabedevaartplaats in de buurt doen er goed aan dit schone boek met Claes' visie op het fenomeen bedevaart en de mariale volksvroomheid aan te schaffen. Het lezen geeft veel vreugde en leert veel over de plaats van Maria binnen de katholieke vroomheid.
Inhoud:
Inleiding, pp. 11 - 28
De wonderbare tocht, pp. 29 - 68
Naar Onze Lieve Vrouwke van Scherpenheuvel, pp. 69 - 72
Maria: Aan mijn lijdende broeders!, pp. 73 - 76
Zo bad Jan Vervloet te Scherpenheuvel, pp. 77 - 80
Wij... en Ons Lieve Vrouwke van Scherpenheuvel, pp. 81 - 86
Magnificat, pp. 87 - 91
45,00 euro
Conditie: Gebruikt doch niet van nieuw te onderscheiden
Cover: Hardcover zonder stofomslag
Taal: Nederlands
Levering: Ophalen, Verzenden
Het mooiste boek uit de serie van het Ernest Claesgenootschap.
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

particulier

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ernest Claes - De Wonderbare tocht Ernest Claes - De Wonderbare tocht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.