Cuyvers, G. - ZORGEN VOOR KWALITEIT/ handboek kwaliteitsontwikk

Schrijver:
Titel: ZORGEN VOOR KWALITEIT/ handboek kwaliteitsontwikkeling voor non-profit organisaties
ISBN: 9789020969498
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo; 5e druk aug. 2014; 277 pag;
Bijzonderheden: UITVERKOOPPRIJS / GLOEDNIEUW
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Kwaliteit staat momenteel in het centrum van de aandacht in de non-profitsector. Dit boek plaatst de kwaliteitshype in een bredere maatschappelijke context en verbreedt de traditionele visie op kwaliteit en kwaliteitszorg tot een visie en benadering die compatibel is met en onder-steunend voor de eigen opdracht van dergelijke organisaties. Ook wordt kwaliteitszorg verruimd naar kwaliteitsontwikkeling. Het boek heeft vooral als doelstelling methodieken en instrumenten aan te reiken die helpen in het proces van permanente kwaliteitsontwikkeling en kwaliteitszorg. Kwaliteitsontwikkeling vraagt een empirische benadering van organisaties ('feiten en cijfers'), daarom wordt eerst het meetproces besproken. Daarna passeren een aantal relevante modellen uitgebreid de revue, en vervolgens een reeks technieken die in de verschillende fasen van het proces van kwaliteitsontwikkeling dienstbaar kunnen zijn. Ten slotte worden een aantal historisch belangrijke figuren kort belicht en het hele kwaliteitsgebeuren in het juiste kader geplaatst. Het boek richt zich tot de verschillende actoren in de hele non-profitsector: de onderwijs-, sociale, culturele, welzijns- en gezondheidsector, en de diverse overheidsdiensten. Naast directie en medewerkers zijn dat ook de cliënten, patiënten, studenten. Het boek kan dienst doen als handboek voor mensen in de praktijk, maar ook als studieboek in de opleidingen die een loopbaan in deze organisaties voorbereiden. Het kan ook de externe belanghebbenden - overheden, inspecties, bestuurders - oriënteren in kwaliteitsontwikkeling.
Recensie(s)
Met dit boek wil Guido Cuyvers de kwaliteitszorg bij non-profitorganisaties in een brede sociale context plaatsen en een kritische benadering zoeken die aansluit bij hun specifieke opdracht. Cuyvers reikt ook methodes en instrumenten aan om te helpen bij het proces van kwaliteitsontwikkeling. De auteur kiest voor een brede benadering van het concept kwaliteit en gaat onder andere dieper in op permanent leren en zelfevaluatie. Daarna stelt hij een waarderende benadering voor, die vertrekt vanuit de sterke kanten en mogelijkheden van een organisatie. Vervolgens krijgen we nog veel feiten en cijfermateriaal, een uitvoerige toelichting van een model voor het onderwijs en een deeltje over een aantal belangrijke historische figuren en hun ideeen. Hoewel het betoog veel schema's, figuren en tabellen, en een aantal voorbeelden bevat, zouden wat meer gevallen uit de praktijk niet misstaan. Het boek sluit af met een uitgebreide literatuurlijst, een deel met nuttige informatie (websites van tijdschriften en organisaties in Nederland en Vlaanderen) en een register. De uitgave is vooral geschikt voor mensen die in de non-profitsector werken of zich daarop voorbereiden.

Redactie Vlabin-VBC
Verder lezen

Huis van de Letteren

zakelijk

Huis van de Letteren uit Rotterdam

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cuyvers, G. - ZORGEN VOOR KWALITEIT/ handboek kwaliteitsontwikkeling voor non-profit organisaties

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Huis van de Letteren

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Huis van de Letteren
    Kamer van Koophandel nummer: 84626690

  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.