Zwaan, Josh - Dwaallicht

Schrijver:
Titel: Dwaallicht
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo/Anthos
Bijzonderheden: in goede staat - zie de foto's
Prijs: € 5,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Josha Zwaans hoopgevende roman 'Dwaallicht' gaat over leven met een psychische stoornis. In Dwaallicht wordt Marthes leven beheerst door angsten en wanen. Haar man Barend kijkt machteloos toe en hun kinderen zorgen inmiddels meer voor hun moeder dan zij voor hen. Tijdens een vakantie escaleert de situatie en Barend vertrekt met de kinderen. Marthe belandt in een psychose en zwerft wekenlang door Amsterdam. Heel voorzichtig leert ze zichzelf te accepteren en een sprankje zelfvertrouwen groeit. Maar past zij nog in het leven van haar gezin?
Met haar prachtige en poëtische stijl weet auteur Josha Zwaan scherpe emoties voelbaar te maken. Dwaallicht is een roman over liefde, waanzin en verlangen. Maar ook over literatuur, muziek en andere vormen van schoonheid. Josha Zwaan debuteerde in 2010 met Parnassia, dat lovend werd ontvangen. In 2013 volgde het even prachtige Zeevonk.
Toon minder
Recensie(s)
Derde roman van Josha Zwaan (1963), die in 2010 debuteerde met de bestseller ‘Parnassia’. ‘Dwaallicht’ schetst het leven van Marthe, een jonge vrouw die psychisch anders is - ‘ons Martje is speciaal’, zegt haar vader - en daarmee moet zien te overleven in de wereld. Dankzij haar buitengewone intelligentie redt ze het aardig, maar de stemmen in haar hoofd zitten haar meer dan eens dwars, ook in haar relatie met Barend, de liefde van haar leven. Het krijgen en vooral het hebben van kinderen legt een enorme druk op haar en op een gegeven moment kan ze zichzelf niet meer in de hand houden. Barend neemt de kinderen mee in zijn vlucht van haar en Marthe wordt opgenomen. Het boek begint in het heden, gaat terug naar een punt in het verleden en bouwt van daaruit weer verder op. Door middel van flashbacks worden fragmenten uit haar jeugd verteld. Het leven van Marthe ontrolt zich als een film voor de ogen van de lezer. Met buitengewoon veel invoelingsvermogen en zonder een spoor van sentimentaliteit geschreven roman met genuanceerd uitgewerkte karakters. Een indrukwekkend en meeslepend meesterwerk.

Carol Tummers
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zwaan, Josh - Dwaallicht Zwaan, Josh - Dwaallicht Zwaan, Josh - Dwaallicht Zwaan, Josh - Dwaallicht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.