Gerda Mulder - Noord-Albanië

Schrijver:
Titel: Noord-Albanië
ISBN: 9789461230645
Taal: Nederlands
Uitgever: Odyssee Reisgidsen
Bijzonderheden: 2019, 130 pag., 50 kleurenfoto's
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 21,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze Odysee Reisgids geeft informatie over Noord-Albanië, een gebied van de Albanese Alpen aan de noordelijke grens met Montenegro tot aan Tirana, van de westelijke kust tot aan de oostelijke grens met Kosovo en omvat het halve land.
Albanië is een nieuwe en zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Het land heeft werkelijk alles wat bezoekers willen: prachtige stranden, hoge bergen, meren, rivieren, natuurgebieden, archeologische opgravingen, Ottomaanse stadjes, uitgaansleven in de hoofdstad. En dan is het eten en drinken ook nog fantastisch en relatief goedkoop.
Het noordelijk kustgebied tot aan de grens met Montenegro heeft badplaatsen met zandstranden (Durrës, Shengin, Velipoja), bergachtige schiereilanden met rotsstrandjes (Cape Rodopi), lagunes (Potok, Viluna), een ongerepte rivierdelta (Buna) en historische steden als Kruja, Lezha en Shkodra. Kruja is een aantrekkelijk, hoog in de bergen liggend vestingstadje, ooit thuisbasis van de nationale held Skanderbeg. Het heeft een grote Ottomaanse bazaar en huizen en enkele goede musea. Het stadje Laç met haar grote kathedraal Shën Ndout is een beroemd katholiek bedevaartsoord.
​Shkodra ligt aan het gelijknamige meer en heeft uitzicht op fort Rozafa en de berg Tarabosh. Het is een cultuurstad met een Italiaans centrum, gebouwen in zachte pasteltinten, veel oude katholieke kerken, een Ottomaanse moskee, een Nationaal Fotomuseum (Marubi-collectie) en geweldige visrestaurants in rustige dorpjes aan het meer. Je kunt gemakkelijk dagen in Shkodra doorbrengen. De stad is ook hét vertrekpunt voor trips naar de Albanese Alpen en de boottocht over het Koman stuwmeer.
De Albanese Alpen
​'De Vervloekte Bergen’, het ontoegankelijke karstgebergte, waar bergbewoners eeuwenlang in traditioneel stamverband in de geïsoleerde dalen leefden, met bergtoppen van meer dan 2000 m hoogte, is snel populair geworden bij wandelaars en bergbeklimmers. Het dorpje Theth in de Shala-vallei is vertrekpunt voor pittige meerdaagse bergtochten als de ‘Peaks of the Balkans’ route en de ‘Via Dinarica’. Het dal van de rivier Valbona is na het voltooien van de autobaan naar Prishtina goed bereikbaar, het dorp Valbona begint zich toeristisch te ontwikkelen. De afgelegen rivierdalen van de Kir, Kelmendi en Vermosh bereik je alleen rijdend over smalle wegen met haarspeldbochten en mooie uitzichten. De boottocht over het stuwmeer van Koman naar Fierza, laverend tussen hoge rotsen, is onvergetelijk.
Noord-Oost Albanië
Een groot en veel minder bekend gebied, recent ontsloten door de autosnelweg Tirana-Prishtina (Kosovo), loopt ten noorden en zuiden van de Fan-rivier. Het bestaat uit verschillende regio’s met specifieke kenmerken: Mirdita, Dibra en Kukës.
De katholieke regio Mirdita heeft wijngaarden (Kallmet), is qua historie interessant, met een kathedraal die bij bloedwraakvetes een grote rol speelde (Orosh), verlaten kampen voor politieke gevangenen uit de communistische periode zoals Spaç en Burrel en stadjes als Rreshen en Rubik. Vanuit Reshen kun je het afgelegen nationaal park Lura-meren bezoeken.
De stad Kukës is bij velen nog bekend door de komst van tienduizenden vluchtelingen uit Kosovo die hier in 1999 lopend de grens overstaken, alle journalisten logeerden destijds in hotel Amerika. De Dibra-regio staat bekend om haar kulla’s, gefortificeerde stenen huizen. De bergweg van Kukës naar de moslimstad Peshkopia is bijzondere schoonheid, met zicht op de hoogste berg van Albanië, op de grens met Macedonië, de Korab (2764 m).
Verder lezen

Miller uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerda Mulder - Noord-Albanië

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Miller

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Miller
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Miller een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Miller vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Miller kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.