Smit-Muller, Roel H. - J.P. Nagelhout. Medicus, mecenas, collec

Schrijver:
Titel: J.P. Nagelhout. Medicus, mecenas, collectioneur.
ISBN: 9789040090516
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Zwolle
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, ex-bibliotheekboek, 2005, 144 blz. Met afbeeldingen en een index.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Holtense huisarts J.P. Nagelhout (1901-1978) was een bevlogen kunstliefhebber, die optrad als mecenas én collectioneur. Kort na de Tweede Wereldoorlog realiseerde hij zijn idee om Nederlandse schilders naar Frankrijk en buitenlandse kunstenaars naar Nederland te laten reizen en gedurende een maand of langer te laten verblijven in hotels. De uitwerking van dit zogeheten Nagelhoutplan kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Reisvereniging, het ministerie van Onderwijs Kunsten en Wetenschappen en de Nederlandse Federatie van Beroepsverenigingen van Kunstenaars. Hoteliers ontvingen voor de uitwisseling kunstwerken van hun logés, en kunstenaars kregen gelegenheid om in een bijzondere omgeving te werken. Met het organiseren van loterijen werden de reiskosten van de kunstenaars gefinancierd. Maar ook andere initiatieven zagen dankzij Nagelhout het licht, zoals een kunstclub in zijn dorp. Het werk van zoveel mogelijk kunstenaars onder de aandacht brengen bij een breed publiek, was zijn missie. Dankzij zijn contacten kon ook zijn eigen collectie van schilderijen en beeldhouwwerken, die voor de oorlog was ontstaan, uitgroeien tot een indrukwekkende verzameling. Hij kocht veelvuldig, verstrekte ook opdrachten aan kunstenaars. De Nagelhoutcollectie, uitvoerig beschreven in dit boek, is heterogeen van samenstelling. Impressionisten, expressionisten en magisch realisten zijn vertegenwoordigd. De verzameling is in 1991 door zijn weduwe overgedragen aan de gemeente Holten.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.