Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

brady, maureen - Midlife / druk 1

Schrijver:
Titel: Midlife / druk 1
ISBN: 9789020281071
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1996, paperback, goede staat, Een boek om altijd bij de hand te hebben.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
MIDLIFE
Meditaties voor vrouwen

Niemand ontkomt aan het proces van ouder worden. In het verleden werd dit proces van lichamelijk ouder worden in verschillende culturen beschouwd als een belangrijke fase om tot spirituele en emotionele bloei te kunnen komen. In onze op uiterlijk gerichte cultuur, die zich manifesteert in snelheid, sex-appeal, jeugdigheid en daadkracht, zien we een kentering komen. Steeds meer zaken rond menopauze en ouder worden worden bespreekbaar (getuige de vele artikelen in vrouwenbladen zoals Margriet, Libelle en Opzij); veel vrouwen staan er bewuster dan voorheen bij stil. Maureen Brady, de auteur van dit boek, ging nog verder. Zij schreef een boek dat vrouwen het jaar rond kunnen gebruiken om de nieuwe uitdaging van de middelbare leeftijd aan te gaan. Midlife wil juist vrouwen in deze levensfase tot steun zijn om innerlijk te groeien. Per pagina vinden we dag na dag een kort citaat van een bekende vrouw zoals Betty Friedan, Margaret Mead, Clarissa Pinkola Estés, Eleanor Roosevelt, Louise L. Hay enz., een korte, maar rake beschouwing en ten slotte een affirmatie voor die dag. Een boek om altijd bij de hand te hebben.
Toon minder
Recensie(s)
Ikzelf heb de menopauze enige decennia achter mij, ken de nodige vrouwen die hem nú doorlopen, heb met deze vrouwen over het boek 'Midlife' gesproken, onze ervaringen, c.q. meningen vergeleken, en meen met enig recht te mogen zeggen: de menopauze is voor de meesten noch een worsteling noch een uitdaging - zoals de auteur het stelt. Veeleer is het een natuurlijke overgang naar ouder worden, die derhalve met ongemakken gepaard gaat, want ouderdom is slijtage. Om deze menopauze te vergemakkelijken met 365 citaten en meditatieteksten lijkt het probleem - want dat is het voor de meesten zeker - op te blazen, zeker gezien de clichématige, oppervlakkige inhoud van de tekst. Dan kan men beter Margriet, Libelle en Opzij lezen. 'Midlife' - waarom niet veel toepasselijker 'Overgang'? - is zowel pretentieus als hol. Van wit naar okerkleurig verlopend omslag met grote belettering; goed gezet en duidelijk leesbaar.
(Biblion recensie, A. van den Bosch.)
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

brady, maureen - Midlife / druk 1