Peper, Rascha - Zwartwaterkoorts

Schrijver:
Titel: Zwartwaterkoorts
ISBN: 9789046806760
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: 2009, 239pp, paperback, goede staat, Het zijn verhalen die getuigen van groot inlevingsvermogen, zij zijn volstrekt helder en boeien.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Waarom reist een Groningse bioloog grauwe kiekendieven achterna in Afrika? Wat is de keurige bibliofiel van plan wanneer hij in een Leidse bibliotheek een kostbaar werk komt inzien? Blijkt de man die op internet zijn papegaai te koop aanbiedt inderdaad de stiefbroer van de koper te zijn? En hoe kun je in Amsterdam vandaag de dag nog overlijden aan zwartwaterkoorts?

De personages in deze zeven verrassende verhalen hebben allemaal een geheim. Als ze zelf niet liegen, bedriegen of iets verzwijgen, worden ze bedrogen of regelrecht opgelicht. De verhalen zijn onderling verbonden, verschillende personages duiken in meer dan één verhaal op.

Melancholie is de grondtoon van Rascha Pepers werk. Behalve door list en bedrog worden de hoofdpersonen in deze bundel dan ook door melancholieke vertwijfeling of berusting verbonden, ook al vertoont hun lot nog zulke absurdistische trekjes.
Toon minder
Recensie(s)
De personages in de nieuwe verhalenbundel van Rascha Peper (1949) gaan op in een passie. Of dat nu voor vogels is, voor bibliofiele boeken, voor een partner, een schilderij of voor het verleden. Die passie geeft richting aan hun handelen, maar het breekt de personages op. De bibliofiel verspeelt dat bijzondere boek. De minnares wordt uitgesloten van de begrafenis van haar geliefde. De man, op reis in Senegal, de kiekendieven achterna, kan zijn vrouw niet bereiken. Een vrouw wordt opgelicht door haar vriend. Er is veel eenzaamheid in deze verhalen; hun bestemming bereiken de personen nooit. Zij misleiden en worden misleid; zij worden slachtoffer van hun geheimen. Het is een sombere wereld die Peper oproept, maar door de montere melancholie en door de bijzondere stilistische trefzekerheid roepen de verhalen allesbehalve een gevoel van vergeefsheid op. Af en toe raken de verhalen elkaar doordat personages over en weer door de verhalen heen lopen. Het zijn verhalen die getuigen van groot inlevingsvermogen, zij zijn volstrekt helder en boeien.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peper, Rascha - Zwartwaterkoorts

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.