Staring, A.C.W. - Gedichten. Met eene inleiding van Nicolaas Be

Schrijver:
Titel: Gedichten. Met eene inleiding van Nicolaas Beets, Utrecht 1861. Volksuitgave. Compleete, zorgvuldig herziene 10e druk.
Taal: Nederlands
Uitgever: W.J. Thieme & Cie Zutphen z.j. (= 1861?), 10e druk.
Bijzonderheden: Hardcover, ingebonden. Pg's. XX + 404 + VI.Met ingeplakt portret (litho) van de auteur.
Prijs: € 8,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
' (...). Huiselijk geluk, hartelijke liefde voor echtgenoot en kroost, vriendschap en gezellige vreugde, oprechte liefde voor het vaderland, innige verering van deugd en reine zeden, het belang der Godsdienst en de groote oogenblkken der Godsopenbaring in Christus hebben aan Starings lier tonen ontlokt, die zijn hart alle eer aandoen; en geen enkelen regel heeft hij geschreven, die er den geringsten vlek op werpt. Overal ziet men den man van eer, den man van hart, den rechtschapen man. Zijn luim is goedhartig, zijn vernuft, ook in de Punt-dichten, van hatelijkheid vrij. De heersende toon zijner poëzie is die eender zachte, welwillende vrolijkheid.
Tragische onderwerpen trekken hem niet by voorkeur aan; en, ofschoon het laatste gedeelte zijns levens menigmaal zwaar beproefd, van eigen smart zwijgt hy. Toch breekt hier en daar de weemoedige onderstroom zijner gedachten door de kalme, de speelsche oppervlakte heen, en verraadt op aandoenlijke wijze de diepte van een leedgevoel, dat ook door zwijgen welsprekend wezen kan'.
Laatste alinea van Nicolaas Beets' inleiding.
Een juweel van een bundel poëzie.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven. Reclames ten allen tijd binnen vijf dagen.
De verzendkosten bedragen € 2,73 oplopend tot eventueel € 4,50 (= brievenbusformaat) en € 7,25 = (bezorg- pakketpost (= tarieven binnen Nederland).
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Staring, A.C.W. - Gedichten. Met eene inleiding van Nicolaas Beets, Utrecht 1861. Volksuitgave. Compleete, zorgvuldig herziene 10e druk. Staring, A.C.W. - Gedichten. Met eene inleiding van Nicolaas Beets, Utrecht 1861. Volksuitgave. Compleete, zorgvuldig herziene 10e druk.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.