Croonenberg, D. / Bruijn, G. de - De toekomst, daar komt geen e

Schrijver:
Titel: De toekomst, daar komt geen eind aan ! / kinderen van 10 tot 14 jaar over de toekomst
ISBN: 9789078709015
Taal: Nederlands
Uitgever: Pepijn
Bijzonderheden: paperback, aantekeningen op schutblad, verder in goede staat, 106 pagina's
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Kinderen in Nederland roeren de trom over onderwijs, milieu, politiek, oorlog en terrorisme, buitenlanders, honger, God en eeuwig leven, seks, aids, dood, het koningshuis, de beloften van de techniek, het geluk en de liefde. En meer van die dingen.
Jonge kinderen (van 10 tot 14 jaar) denken na over de toekomst. In dit boek zijn hun gedachten en observaties opgetekend. Ernstig, scherpzinnig, fantasievol, soms droevig en meer dan eens grappig.
Een waardevol document in een voor kinderen verwarrend tijdperk. Is er een betere inspiratiebron voor volwassenen denkbaar?
Ik denk altijf na over de toekomst, behalve als ik met iets anders bezig ben. Yannis
Als je ergens echt op hoopt en in gelooft, dan lukt het wel. Als je niet in jezelf gelooft, dan kom je geen stap verder. Lana
Waar ik bang voor ben, is dat de wereld te modern wordt. Ik denk ook dat alles kan, want niets is onmogelijk. Laura
Denk met mij mee en zorg voor een wereld die niet bang hoeft te zijn voor rampen of aanslagen. Ik hoop dat u, als u dit leest, erbij stilstaat en samen met mij de wereld wil redden. Iris
Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Go To - www.gotogdb.nl.
Toon minder
Recensie(s)
De samenstellers zijn een jaar lang in gesprek geweest met kinderen van ca. 10 tot en met 14 jaar. Die gesprekken hebben geleid tot verhalen en puntige uitspraken van jongeren over hun toekomst, de toekomst van de wereld en - in het bijzonder - de toekomst van Nederland. Die verhalen en uitspraken zijn geordend volgens een aantal kernthema's. De jeugd heeft het over thema's als: niet te veel veranderen, natuur en milieu, politiek, gezondheid, Amerikanen, honger, dromen, geloof, oorlog en terrorisme, bang zijn, het klimaat, normen en waarden, de toekomst als glazen bol. In wezen verschillen jongeren niet van volwassenen. Ook zij willen ten diepste een goed en gelukkig leven, voelen zich daarover vaak onzeker en voelen zich tamelijk onveilig bij bepaalde (mondiale) ontwikkelingen. De sympatieke uitgave kent een voorwoord van de ministers Rouvoet en Plasterk, Kees M. Paling (Sociaal en Cultureel Planbureau) en Bamber Delver (De Kinderconsument). De eenvoudig vormgegeven uitgave is vlot leesbaar, inspireert en is zowel bruikbaar voor jongeren als volwassenen die veel met hen optrekken. Het boek eindigt met een al te ware, wijze uitspraak van Sophie: 'Mensen maken het leven te moeilijk. Je moet denken dat de wereld van van iedereen is. Dat is veel gemakkelijker'.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Croonenberg, D. / Bruijn, G. de - De toekomst, daar komt geen eind aan ! / kinderen van 10 tot 14 jaar over de toekomst

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.