Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book

Schrijver:
Titel: Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker
Taal: Engels
Uitgever: Ballantine Books, New York
Bijzonderheden: 1968, paperback, 160pp, in goede staat, met aankoopdatum en naamstempel.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De donderdagnacht (aug 2019) in Long Island, New York overleden Donn Alan Pennebaker (94) was een pionier van de ‘direct cinema’. Deze stijl van documentaire maken moest het leven vangen zoals het is. Voor zover dat kan natuurlijk, want het was Pennebaker zelf die ooit nuchter opmerkte dat ‘je niet een camera op iemand kunt richten en zien wat er in zijn hoofd omgaat’.

De pioniers van direct cinema bouwden hun eigen compacte camera’s met synchroon geluid. Daardoor was het niet langer nodig met een grote crew op stap te gaan, maar kon de filmmaker een intieme sfeer creëren met de geïnterviewde. Dan zou je denken dat Pennebaker bescheiden huis-tuin-en-keukendrama’s zou gaan maken, maar het omgekeerde is waar: Pennebaker zocht zijn verhalen meteen op het allerhoogste niveau.

Muziekvideo
Pennebaker wordt ook beschouwd als een van de geestelijk vaders van de moderne muziekvideo. In de openingsscène van Pennebakers film over Bob Dylan ‘Dont Look Back’ houdt Dylan het ene na het andere kartonnen bord met tekst op bij de muziek van het nummer ‘Subterranean Homesick Blues’. Die scène werd vervolgens gepromoveerd tot ‘promotionele film clip’ bij het nummer en vormde een van de mijlpalen op weg naar het enorme succes van de muziekvideo in de jaren tachtig.
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima. Eenmaal per week kunnen boeken ook in Geulle worden opgehaald.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij lezen.muziek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met lezen.muziek
  • Na uw bestelling ontvangen u en lezen.muziek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van lezen.muziek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • lezen.muziek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.