Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book

Schrijver:
Titel: Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker
Taal: Engels
Uitgever: Ballantine Books, New York
Bijzonderheden: 1968, paperback, 160pp, in goede staat, met aankoopdatum en naamstempel.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De donderdagnacht (aug 2019) in Long Island, New York overleden Donn Alan Pennebaker (94) was een pionier van de ‘direct cinema’. Deze stijl van documentaire maken moest het leven vangen zoals het is. Voor zover dat kan natuurlijk, want het was Pennebaker zelf die ooit nuchter opmerkte dat ‘je niet een camera op iemand kunt richten en zien wat er in zijn hoofd omgaat’.

De pioniers van direct cinema bouwden hun eigen compacte camera’s met synchroon geluid. Daardoor was het niet langer nodig met een grote crew op stap te gaan, maar kon de filmmaker een intieme sfeer creëren met de geïnterviewde. Dan zou je denken dat Pennebaker bescheiden huis-tuin-en-keukendrama’s zou gaan maken, maar het omgekeerde is waar: Pennebaker zocht zijn verhalen meteen op het allerhoogste niveau.

Muziekvideo
Pennebaker wordt ook beschouwd als een van de geestelijk vaders van de moderne muziekvideo. In de openingsscène van Pennebakers film over Bob Dylan ‘Dont Look Back’ houdt Dylan het ene na het andere kartonnen bord met tekst op bij de muziek van het nummer ‘Subterranean Homesick Blues’. Die scène werd vervolgens gepromoveerd tot ‘promotionele film clip’ bij het nummer en vormde een van de mijlpalen op weg naar het enorme succes van de muziekvideo in de jaren tachtig.
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker Pennebaker, D.A. & Dylan, Bob - Dont look back, a film and book by D.A. Pennebaker