Hirschfeld, Gerhard. Krumeich, Gerd. Renz, Irina. - Duitse fr

Schrijver:
Titel: Duitse frontsoldaten 1914-1918.
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: 2008, 359 pagina's, softcover, zw/w. illustraties, mooi exemplaar.
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ooggetuigenverslagen uit de loopgraven van de slag aan de Somme. Op 1 juli 1916 begon in Noord-Frankrijk langs de Somme de meest bloedige slag van de Eerste Wereldoorlog. Slechts vijf maanden later bedroegen de verliezen van de betrokken Engelse, Franse en Duitse legers ruim een miljoen soldaten. De slag vormde de defi nitieve overgang naar de geïndustrialiseerde wereldoorlog: aan de kant van de geallieerden vochten soldaten uit meer dan twintig landen, aan de Somme werden voor het eerst pantsertanks ingezet, en toen de Duitsers zich in 1917 terugtrokken leidde dat tot de totale vernietiging van omliggende dorpen en gebieden. Vandaag de dag leven onder de betrokken naties zeer verschillende herinneringen aan dit "mensenslachthuis". Terwijl de Slag aan de Somme voor de Britten het keerpunt van de Eerste Wereldoorlog betekent, is hij in Duitsland nagenoeg vergeten. Toch heeft de Somme in de Duitse herinnering aan de oorlog in het interbellum nog een bijzondere rol ingenomen. De Duitsers zagen zichzelf toen niet als agressor, maar als verdediger: hun "wacht aan de Somme" moest ertoe dienen het vaderland van oorlog en vernietiging gevrijwaard te houden. Dit boek belicht door middel van essays, talrijke documenten, foto"s en kaarten de geschiedenis van een van de grootste oorlogstaferelen uit de wereldgeschiedenis. Voor het eerst worden ook de persoonlijke belevenissen van de betrokken soldaten en burgers gepubliceerd. Bovendien is het boek een reisgids voor de musea en monumenten over de Eerste Wereldoorlog aan de Somme.
Verder lezen

Famous Grauss uit Breda

Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,35 (Track and Trace), Pakket tot 10 kg. - € 6,95 (Track and Trace). Verzending via PostNL. Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box. Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hirschfeld, Gerhard.  Krumeich, Gerd.  Renz, Irina. - Duitse frontsoldaten 1914-1918.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Famous Grauss

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Famous Grauss
  • Na uw bestelling ontvangen u en Famous Grauss een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Famous Grauss vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Famous Grauss kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.