Barreveld, Jan Dirk - Koud bloed 6 / true crime magazine

Schrijver:
Titel: Koud bloed 6 / true crime magazine
ISBN: 9789046806135
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: 2009, 128pp, paperback
Prijs: € 7,70
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
In dit nummer van Koud bloed onder meer: een verrassend portret over hoe Jesse R. opgroeide in een crimineel milieu; John van den Heuvel die Henk Rommy alias De Zwarte Cobra opzocht in het gevang in de VS; het vervolginterview met topadvocaat Piet Doedens waarin hij terugkijkt op zijn meest gedenkwaardige zaken en zijn kritische visie op het vak geeft; Martin Schouten over het leven van de Brabantse wielerheld Jan Ceelen, die in de jaren dertig op het slechte pad raakte; artikelen van onder anderen Joop van Riessen, Bart Middelburg en nog veel meer moois!
Recensie(s)
Ook de zesde aflevering van het tijdschrift 'Koud bloed' bevat weer een diversiteit aan grote en kleine verhalen over de misdaad, vooral in Nederland, in het heden en het wat verder vans ons af liggende verleden. Zo treft de lezer onder meer een portret aan van Henk Rommy, alias de Zwarte Cobra, een van de grootste drugshandelaars van de laatste decennia; wordt de jeugd van Jessy R., momenteel terecht staand in het liquidatieproces, geschetst; en worden twee meesteroplichters (een uit de negentiende eeuw en een uit de huidige tijd) onder de aandacht gebracht. Moordzaken (waaronder een Osse moord uit de jaren dertig, een afrekening in het drugscircuit, of de moord op de bekende Haagse prostituee Blonde Dolly) worden aan de vergetelheid ontrukt. De strafpleiter Doedens blijkt op zijn carriere terug. De vaste rubrieken - bijvoorbeeld misdaad in de film, de taal (bargoens) of de muziek (met een prachtig stukje van 'popprofessor' Leo Blokhuis over de door The Eagles bezongen carriere van de Daltons) - maken ook dit nummer weer tot een genot voor de lezer. Met foto's en tekeningen in zwart-wit.

Dr. H.W. Bomert
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Barreveld, Jan Dirk - Koud bloed 6 / true crime magazine

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Hasselman
    Kamer van Koophandel nummer: 51639181
    NL139540805B02
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.