Mircea Popesco - Nicolae Grigoresco (Collection "Artistes Roum

Schrijver:
Titel: Nicolae Grigoresco (Collection "Artistes Roumains")
Taal: Frans
Uitgever: : Meridiens Editions Bucarest 1962 29pp, als nieuw
Bijzonderheden: dunne paperback 29pp. met 10 werken in kleur, zeer goed, schaars!
Prijs: € 8,70
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Grigorescu werd geboren in een eenvoudig milieu. Na de dood van zijn vader verhuisde hij in 1843 met zijn familie naar Boekarest, waar hij in de leer ging bij ikonenschilder Anton Chladek vervolgens en muurschilderingen maakte voor kerken en kloosters. Daarmee verdiende hij in 1861 een studiebeurs, waarna hij afreisde naar Parijs. Hij ging studeren aan de École des Beaux-Arts, maar verliet verliet de opleiding om zich aan te sluiten bij de School van Barbizon. Te Barbizon werkte hij met vooraanstaande kunstschilders als Jean-François Millet, Jean-Baptiste Camille Corot, Gustave Courbet en Théodore Rousseau. Hij raakte in de ban van het pleinairisme en zijn stijl neigde allengs van het academisch-realisme naar het impressionisme. Zijn kleurenpalet werd ook steeds lichter.

Grigorescu's naam groeide snel. In 1867 exposeerde hij met zeven werken op de Parijse wereldtentoonstelling. In 1868 had hij veel succes met een expositie in de Parijse salon en in 1873 ook te Boekarest, op de tentoonstelling 'Levende kunstenaars'. In 1889, inmiddels door velen gezien als de belangrijkste Roemeense kunstschilder, was hij opnieuw aanwezig op de wereldtentoonstelling te Parijs. Tussen 1889 en 1906 exposeerde hij er zes keer in het Roemeens Atheneum.

Grigorescu reisde vaak op en neer tussen Roemenië en Frankrijk. In 1873-1874 maakte hij een lange reis door Italië, Griekenland en Oostenrijk (Wenen) en in 1877-1878 was hij oorlogsschilder tijdens de Russisch-Turkse Oorlog. Van 1879 tot 1887 verbleef hij voornamelijk in Bretagne. In 1890 zou hij zich uiteindelijk vestigen te Câmpina, in de Karpaten. Daar zou hij de rest van zijn leven vooral schilderijen maken van het landschap en over het boerenleven, opnieuw in een wat meer realistische stijl. Hij overleed er in 1907, op 69-jarige leeftijd. Volgens zijn wens trokken vier ossen de kar met de zijn kist naar de plaatselijke begraafplaats.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mircea Popesco - Nicolae Grigoresco  (Collection "Artistes Roumains")

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Hasselman
    Kamer van Koophandel nummer: 51639181
    NL139540805B02
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.