Bailey , Alice A. [ ISBN ] 3719 - Begoocheling . ( Een wereldp

Schrijver:
Titel: Begoocheling . ( Een wereldprobleem ) Het onderricht over begoocheling, haar oorzaken en uiteindelijke oplossing, is één van de gespecialiseerde onderwerpen die voor de eerste maal aan de groep werden gegeven. De persoonlijke instructies komen voor -
Taal: Nederlands
Uitgever: Servire , Den Haag .
Bijzonderheden: gebonden met harde linnen kaft en omslag in zeer nette staat - 3719 - 1e dr ± 1950 - 271 p - 460 gr
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- in de twee delen van “Discipelschap in het Nieuwe Tijdperk”. De idee, dat een kleine groep van toegewijde aspiranten samen konden werken om te helpen de zware begoochelingen, waaraan de mens onderworpen is en die het licht van de waarheid verhinderen om door te dringen, te verdrijven werd in het begin als iets verbazingwekkends beschouwd. Geestelijke vooruitgang is voor zo lange tijd door de enkeling alleen maar beschouwd vanuit het standpunt van zijn eigen persoonlijke groei, dat de mogelijkheid om geestelijke ervaring in direct verband te beschouwen met omstandigheden van wereldomvattende aard voor velen een revolutionaire gedachte is. En toch kan wereldbegoocheling, dus de totaliteit van menselijke onwetendheid, vrees en hebzucht, alleen maar wijken voor het verlichte doordringen van hen waarin deze emotionele reacties geheel of gedeeltelijk zijn overwonnen.

Begoocheling is natuurlijk een gevolg van een negatief emotioneel gericht zijn. Net zoals illusie het gevolg is van een negatieve of onzuivere denkhouding, niet in overeenstemming met de waarheid achter de uiterlijke verschijnselen, zo wordt ook de mens het slachtoffer van sterke, zelfgeschapen gedachtenvormen die zijn gebouwd op de persoonlijkheidskrachten en eigenbelang.

Dit boek behandelt de misvattingen die op alle niveaus van het leven van de persoonlijkheid bestaan en wel maya op het etherische gebied, begoocheling op het astraal gebied en illusie op het mentaal gebied. Deze komen tot een hoogtepunt wanneer ze alle drie in de persoonlijkheid zijn gecombineerd, in de zogenaamde Wachter op de Drempel.

De juiste werkwijzen om begoocheling en illusie op de wereld te verwijderen zijn in overeenstemming met moderne psychologische werkwijzen, geaccepteerd en toegepast ten behoeve van de enkeling. Er moet een hogere vorm van energie worden toegepast op de vastgelopen toestand. Dit betekent in praktische zin dat maya ondergeschikt gemaakt moet worden aan de inspiratie en het idealisme van het emotioneel gebied, begoocheling aan de verlichting van het mentaal gebied, illusie aan het licht van de intuïtie – een buddhische energie. De Wachter op de Drempel komt dan te staan tegenover de Engel van de Tegenwoordigheid, de ziel.

Wanneer deze omvorming van de persoonlijkheid plaats vindt in de enkeling, kan hij beginnen bewust te dienen, bij voorkeur in groepsformatie, om de toestand in de wereld te verheffen en te verlichten. Er worden in dit boek bepaalde meditatieschetsen gegeven die veilig kunnen worden gebruikt door een groep die samenwerkt. Zij zouden echter door de enkeling met grote voorzichtigheid behandeld moeten worden om een stimulering te vermijden van overgebleven persoonlijke begoochelingen en illusies. Wij werken onophoudelijk met energie als een onpersoonlijke kracht, die echter een gevaarlijk persoonlijk resultaat kan voortbrengen indien het motief niet onzelfzuchtig genoeg is, de persoonlijkheid onvoldoende gezuiverd of gedisciplineerd is en de dynamische kracht tot werken niet voldoende versmolten is met liefde voor de mensheid om begrip en vereenzelviging te scheppen.

“Aan dienst door mensen die vrij zijn van illusie en begoocheling is nooit op zo een dramatische wijze behoefte geweest als heden en voor deze dienaren in een uiterste noodtoestand heb ik geschreven.”


ISBN-13: 978-0-853-30109-7
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bailey , Alice A. [ ISBN  ] 3719 - Begoocheling . ( Een wereldprobleem ) Het onderricht over begoocheling, haar oorzaken en uiteindelijke oplossing, is één van de gespecialiseerde onderwerpen die voor de eerste maal aan de groep werden gegeven. De persoonlijke instructies komen voor -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.