McCord, Margaret - Zingen voor koningin Victoria

Schrijver:
Titel: Zingen voor koningin Victoria
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gennep
Bijzonderheden: zie de foto's
Prijs: € 1,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Dit is het opmerkelijke levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse Katie Makanya, in 1873 geboren in de Kaap.
Het is de tijd van het Britse kolonialisme in haar land. Het zangkoor waar Katie als jong meisje deel van uitmaakt, gaat enkele jaren op tournee door Engeland en treedt ook op voor koningin Victoria. Katie lijkt een schitterende internationale zangcarrière tegemoet te gaan, maar aan het slot van de tournee wil zij toch een man zoeken onder ons eigen volk'. Terug in Afrika ontmoet zij de Amerikaanse zendingsarts James McCord. Voor hem zal zij vijfendertig jaar lang werken als tolk - op den duur in meer dan vijf talen, verpleeghulp en onmisbare rechterhand.
Als Katie op drieëntachtigjarige leeftijd overlijdt, heeft zij veelbewogen tijden meegemaakt: diverse oorlogen, de opkomst van de apartheid, het verzet tegen de pasjeswetten, het ontstaan van het A N C. In 1954, niet lang voor haar dood, vertelt Katie haar levensverhaal aan Margaret McCord, de dochter van james McCord. Het resultaat is deze intrigerende mengeling van biografie en autobiografie, waarin de recente geschiedenis van een heel volk haar neerslag vindt.
Toon minder
Recensie(s)
Margaret McCord beschreef op basis van op band opgenomen gesprekken het leven van de Zuid-Afrikaanse Katie Makanya (1873-1954), een eenvoudige zwarte vrouw die ondanks alle tegenslag en tegenwerking een krachtig en bijzonder leven leidde. Katie Makanya groeide op in een samenleving waar voor zwarten alleen een leven in armoede en een dienende rol was weggelegd. Als lid van een zwart koor werd ze vanwege haar bijzondere kwaliteiten in staat gesteld mee te gaan op een toernee door Engeland, waar ze zelfs voor Koningin Victoria zong. Later werd ze, vanwege haar natuurlijke talent voor vreemde talen, assistente van een Amerikaanse zendingsarts. Makanya was een oorspronkelijke en begaafde vrouw, een feministe en politiek activiste zonder theorie, die in een andere tijd en een ander land een wellicht grote carriere gemaakt zou hebben. Dit boek geeft een indrukwekkend beeld van een hard bestaan in een wereld waar wij nauwelijks notie van hebben.

(Biblion recensie, Cees van der Pluijm.)
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

McCord, Margaret - Zingen voor koningin Victoria McCord, Margaret - Zingen voor koningin Victoria McCord, Margaret - Zingen voor koningin Victoria McCord, Margaret - Zingen voor koningin Victoria

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.