Jaynie Anderson, Larry Keith, Irma Artemieva e.a. - Titian's Hi

Schrijver:
Titel: Titian's Hidden Portrait ? Unveiled after 500 Years
Uitgever: , Hannibal Kannibaal , 2019
Bijzonderheden: Hardcover , 160 pages, Illustrated. 28,4 x 22,5 cm, text in English. ISBN 9789492677007.
Prijs: € 39,95
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Topwerk van Titiaan ontleed door specialisten Al in zijn eigen tijd was de status van de Venetiaanse schilder Titiaan (1488-1576) legendarisch. Hij werkte op de grens tussen de renaissance en de barok en werd vereerd op gelijke voet met de groten der aarden. Zijn picturale stijl, buitengewone kleurgebruik en virtuoze techniek waren en zijn nog steeds een onuitputtelijke inspiratiebron voor generaties kunstenaars. Onder meer Rubens en Van Dyck hadden een grote bewondering voor Titiaans werk en bestudeerden het uitvoerig. Portret van een dame en haar dochter is wellicht een van de fascinerendste werken van Titiaan. Hij begon aan het wonderbaarlijke schilderij in het midden van de zestiende eeuw, maar stierf voor hij het kon afwerken. Deze verbeelding van de relatie tussen een moeder en haar kind is onge venaard. Ondanks de monumentaliteit van het schilderij is de blik waarmee de dochter haar moeder aankijkt wellicht een van de tederste uit de hele kunstgeschiedenis. De identiteit van de geportretteerden is onzeker, maar sommige kunsthistorici beweren dat Titiaan een portret maakte van zijn minnares, Milia, en hun buitenechtelijke dochter, Emilia. Het schilderij beleefde van bij zijn ontstaan een wonderbaarlijke geschiedenis. Zijn omzwervingen beginnen in Veneti , waarna het werk passeert bij de Russische tsaren en dan via Parijs in Londen terechtkomt, waar het op miraculeuze wijze de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog overleeft. Vandaag is het na een twintig jaar durende restauratie weer volledig in ere hersteld. Met essays van topkunsthistorici als Andrea Bayer (The Metropolitan Museum of Art, New York), Jaynie Anderson (University of Melbourne), Larry Keith (National Gallery, Londen) en Irina Artemieva (Hermitage, Sint-Petersburg). Portret van een dame met haar dochter wordt een hoogtepunt in de tentoonstelling From Titian to Rubens ? Masterpieces from Flemish Collections in het Palazzo Ducale in Veneti (5 september 2019 ? 1 maart 2020), een samenwerking tussen Fondazione Musei Civici di Venezia (MUVE) en het Rubenshuis in Antwerpen.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jaynie Anderson, Larry Keith, Irma Artemieva e.a. - Titian's Hidden Portrait ? Unveiled after 500 Years

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.