Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 apri

Schrijver:
Titel: De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986
Taal: Nederlands
Uitgever: 2006 Etten-Leur : Corona
Bijzonderheden: ZELDZAAM 1e druk, Hardcover ex libr. in goede staat, 47 blz. geïIllustreerd.
Prijs: € 45,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 26 april 1986 werd reactor nummer 4 van de kerncentrale in het Russische Tsjernobyl door een enorme explosie verwoest. Terwijl het personeel met hulp van de brandweer op heldhaftige wijze de brand in de centrale onder controle probeerde te krijgen, kwam de regering van de Sovjet-Unie met een verklaring waaruit op geen enkele manier bleek dat het om een ernstig ongeluk ging. Hoe kon dit vreselijke ongeluk gebeuren? Waarom ontkenden de Sovjet-autoriteiten eerst dat er iets ernstigs gebeurd was? Wie waren erbij betrokken en hoe is het met hen afgelopen? Wat waren de gevolgen voor het milieu en hoe reageerde de buitenwereld? Had de ramp gevolgen voor het kernenergiebeleid? Droeg de ramp bij aan de val van het communisme in Rusland?

In dit deel uit de nieuwe serie 'Gedenkwaardige gebeurtenissen' (gebeurtenissen die zich afspeelden in een tijdsbestek van slechts een dag maar die invloed hadden op de hele wereld) staat de kernramp in Tsjernobyl centraal (26 april 1986). Na een beschrijving van de dag voor de ramp geeft de auteur onder meer een helder beeld van wat kernenergie inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn. Daarna volgt een beklemmend overzicht waarin, van minuut tot minuut, de (aanleiding tot) de ramp wordt beschreven. In grotere lijnen wordt vervolgens een beeld gegeven van de afschuwelijke gevolgen. Omdat de mens en het menselijk handelen steeds centraal staan, voel je je als lezer betrokken bij dit schokkende verhaal. Doelgroep is de leerling in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-15 jaar), maar ook voor volwassenen is het een fraai uitgevoerd lezenswaardig informatief boek, rijk voorzien van kleurenfoto's, extra teksten (o.a. momentopnames), geografische kaarten, chronologisch overzicht, register en verwijzingen naar websites over dit vanwege de 20-jarige herdenking actuele onderwerp.
Verder lezen

BoekenZoeken uit Lisse

zakelijk

Logo BoekenZoeken

Hartelijk dank voor uw bestelling. Bezoek ook onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/BoekenZoeken. Een "like" wordt zeker gewaardeerd.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986 Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986 Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986 Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986 Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986 Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986 Paul Dowswell; Piet de Bakker - De ramp in Tsjernobyl : 26 april 1986

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenZoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenZoeken
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenzoeken
    Kamer van Koophandel nummer: 65916646
    NL001491916B54
    https://www.facebook.com/BoekenZoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenZoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenZoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenZoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.