Bijkerk, J.C. - De Colombo-tragedie.

Schrijver:
Titel: De Colombo-tragedie.
ISBN: 9789051940497
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Wijnen - Franeker
Bijzonderheden: 1991. Gebonden, 192 pp. (naam en datum op schutblad)
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Japanse aanval op Ned.-Indië leidde tot een spoedige Nederlandse capitulatie (maart 1942). Restanten van de luchtmacht vluchtten naar Australië, waar zij, slecht geleid en werkeloos, een dalend moreel en stijgende verbittering toonden. Drie vliegers werden door de intelligence-chef, de latere Indische opperbevelhebber Spoor, in nov. 1942 via een agent-provocateur gestimuleerd tot irreële desertie-plannen, als kennelijke voorbeelden gearresteerd en in 1943 in een dubieus proces in Colombo (Ceylon) tot levenslang en 20 jaar cel veroordeeld. Zij kwamen vrij in 1950, voor het leven getekend. Bijkerk heeft deze vergeten episode, op basis van archivalia en interviews bewonderenswaardig uitgeplozen en helder opgeschreven. De drie vliegers krijgen eerherstel en het blazoen van de in militaire kring hooggeëerde Spoor blijft bepaald niet schoon. Bevat zwart-witte foto's.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.