Bosma, N. - De duivelskater / druk 1 met tekeningen van Dick de

Schrijver:
Titel: De duivelskater / druk 1 met tekeningen van Dick de Wilde
ISBN: 9789022724682
Uitgever: Wolters-Noordhoff B.V.
Bijzonderheden: hardcover , kaft hoekjes zijn gebutst, pagina's zijn goed ( 87 pagina's )
Prijs: € 7,40
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Marieke gaat kruiden zoeken in het bos. Ze ziet een enge man, die verandert in een kater, een DUIVELSKATER. Vanaf dat moment gaat voor Marieke en haar moeder alles mis. De mensen zeggen zelfs dat moeder een heks is. Een heks? Daar is iedereen bang van. In het jaar 1630 verbranden de mensen heksen. Levend verbranden, dat is heel erg. Marieke vlucht met haar moeder naar Oudewater in Holland. Daar zijn ze veilig. Het is een lange en gevaarlijke reis.
Recensie(s)
De moeder van Marieke is vroedvrouw en weet alles over geneeskrachtige kruiden. Marieke wil later ook vroedvrouw worden, maar ze wil geen heks zijn, want daarvoor gaan de mensen in het dorp haar moeder uitmaken. Om te ontkomen aan de brandstapel ondernemen Marieke en haar moeder de lange moeilijke reis van hun dorp tussen Luik en Maastricht naar de Heksenwaag in Oudewater. Op het uiterlijk van dit 'makkelijk lezen' boekje voor groep 7 is op alle punten niets aan te merken. Ook niet op de druk, de bladspiegel en de aardige sfeerbepalende pentekeningen. Extra jammer dat dit niet kan worden gezegd van het verhaal zelf. Er worden korte zinnen gebruikt die vlot weglezen, maar de inhoud is niet op niveau. De figuren, dialogen en situaties zijn niet altijd geloofwaardig, werkelijkheid en fantasie zijn niet te rijmen. Waarom zouden heksen niet bestaan als er wel een duivelskater bestaat die zich verandert van kater naar raaf, en van raaf naar enge man? Wat doet deze (titel(figuur) eigenlijk in het verhaal? De doelgroep is niet gebaat met dit te simpel uitgewerkte verhaaltje dat veel kritische vragen oproept.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosma, N. - De duivelskater / druk 1 met tekeningen van Dick de Wilde

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.