Jorissen, Th. - Verzamelde werken : Historische Karakters I-II

Schrijver:
Titel: Verzamelde werken : Historische Karakters I-II (2 dln)
Taal: Nederlands
Uitgever: Tjeenk Willink& Zn, 2e druk, 1894
Bijzonderheden: 2 delen, hardcover, elk deel plm 220 pgs, Vz.kn.Eur 5,95 NL
Prijs: € 19,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Thomas Theodorus Hendrikus (Theod.) Jorissen (Utrecht, 1833 - Amsterdam 1889) was een Nederlandse historicus en letterkundige.
- Jorissen werd geboren als zoon van een predikant. Na zijn studie theologie aan de universiteit aldaar werd hij in 1861 leraar Hollandse Taal en Letterkunde en Geschiedenis aan het gymnasium in Gouda. Datzelfde schreef hij zich echter weer in aan de universiteit. Daarna was hij leraar in Haarlem en hoogleraar Geschiedenis in Amsterdam, achtereenvolgens op het Athenaeum Illustre en aan de universiteit. In 1883 benoemde de Leidse universiteit Jorissen tot hoogleraar, waarvoor hij bedankte.
- Behalve historische werken over Huygens, de Republiek der Nederlanden en Amsterdam schreef Jorissen een aantal artikelen en studies over poëzie (Constantijn Huygens en John Donne), biografie (Aagje Deken en Betje Wolff) en toneel (Palamedes en Gijsbrecht van Amstel). Bovendien gaf hij in 1868 zeven brieven van Lodewijk Napoleon uit, naar eigen zeggen de eerste die bekend werden.
- J.C. Matthes bezorgde zes delen verzameld werk van Jorissen, die onder de titel Historische en Literarische Studiën verschenen van 1891 tot 1893.
- Onderwerpen Historische studiën: Filips II, diplomaat Rubens, testament Peter de Groote, Metternich's opkomst, kapitein-geweldiger der Heilige alliantie, Metternich en de juli revolutie
- Onderwerpen Historische bladen: Johan van Oldebarnevelt, Amalia van Solms en Maria Stuart, Eeen vorstelijk Engagement, Johan de Witt, Zeeslag bij Kijkduin, Willem III, Marijken-Meu
- Onderwerpen Historische Karakters: Abelard en Heloise, Richelieu en Maria de Medici, Charlotte de Corday
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jorissen, Th. - Verzamelde werken : Historische Karakters I-II (2 dln)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.