Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Heriz, Enrique de - Handboek van de duisternis

Schrijver:
Titel: Handboek van de duisternis
ISBN: 9789044516081
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: 2012, Gebonden met s.o. zgan Een buitengewone roman, verrassend als een goochel-act en ontroerend als het leven zelf.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Op jonge leeftijd verliest Victor Losa zijn vader. Op advies van zijn mentor Mario Galván – grootmeester in de illusie – besluit hij zijn leven te wijden aan de goochelkunst. Tijdens de lessen vertelt Galván over hun voorgangers: de grote illusionisten uit het verleden. Vooral het verhaal van de raadselachtige Peter Grouse zal Victor zijn leven lang bijblijven. Jaren later wacht Victor voor een groene deur die hem naar het toneel zal leiden. Hij zal die avond worden uitgeroepen tot de beste goochelaar ter wereld en is klaar voor een staande ovatie. Dan slaat het noodlot toe: op het grote moment wordt Victor plotseling door een licht verblind. Deze keer is het geen magie: als gevolg van een ziekte verliest hij langzaam zijn gezichtsvermogen. Hij lijkt verloren en eenzaam tot de dochter van Mario Galván hem opspoort en zijn carrière een laatste, beslissende kans krijgt.
Handboek voor de duisternis is een betoverende en ontroerende roman over liefde en verlies, en de moed om te zijn wie je bent.
Toon minder
Recensie(s)
Deze roman van de Spaanse schrijver (1964, doorgebroken met 'Familieleugens') heeft twee afdelingen. In het eerste deel maken we kennis met Víctor, een leerling-goochelaar en zijn mentor Mario. Mario vertelt Victor over de oorsprong en geschiedenis van de goochelkunst. Beroemde goochelaars passeren de revue. Als Victor wordt uitgeroepen tot de beste goochelaar ter wereld, slaat het noodlot toe. Als gevolg van een ziekte verliest hij langzaam zijn gezichtsvermogen. In het tweede gedeelte is Víctor volledig blind en heeft hij zijn identiteit verloren. Een reis naar de diepten in zichzelf begint. Hij moet accepteren dat de magie deze keer niet helpt. De schrijver verandert van toon, het boek gaat over in een intieme donkere roman. Er zijn twee hoofdpersonen overgebleven: Alicia, de rehabilitatie medewerker, en Victor, de blinde, vroeger de beste goochelaar ter wereld. Een buitengewone roman, verrassend als een goochel-act en ontroerend als het leven zelf.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heriz, Enrique de - Handboek van de duisternis