DICKENS, CHARLES (1812 - 1870) - Leven en lotgevallen van Marti

Schrijver:
Titel: Leven en lotgevallen van Martin Chuzzlewit II
Taal: Nederlands
Uitgever: Spectrum, Utrecht / Antwerpen. z.j. [1952]. Eerste druk. Prisma Pocket met bordeauxrode bladsneden. 327 pp. 10¾ x 18 x 1¾ cm. 178 gr. Oorspronkelijke titel The Life and Adventures of Martin Chuzzlewit, 1844. Nederlands van W.G. van Maanen. Ge&
Bijzonderheden: Voorplat en achterplat deels los. Vochtsporen. Papier vergeeld. Slijtagesporen aan randen voor- en achterplat. Verder redelijk net exemplaar. In goede staat.
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 4,65 (binnen Nederland)
Meer info:
DICKENS, CHARLES (1812 - 1870)
Leven en lotgevallen van Martin Chuzzlewit II





Spectrum, Utrecht / Antwerpen. z.j. [1952]. Eerste druk. Prisma Pocket met bordeauxrode bladsneden. 327 pp. 10¾ x 18 x 1¾ cm. 178 gr. Oorspronkelijke titel The Life and Adventures of Martin Chuzzlewit, 1844. Nederlands van W.G. van Maanen. Geïllustreerd met de oorspronkelijke prenten van Phiz (Hablot K. Browne). Prisma Boeken. Serie De werken van Charles Dickens.





Martin Chuzzlewit is voor Dickens een teleurstelling geweest. Zelf schatte hij het boek zeer hoog, maar de lezers dachten er anders over: er werden slechts 20.000 intekeningen geplaatst. Op Dickens' leven heeft dit grote invloed gehad: na een kwestie over voorschotten brak hij met zijn uitgevers Chapman and Hall, waarmee hij tot nu toe zoveel succes gedeeld had. In 1843 schreef hij tussen twee afleveringen van Chuzzlewit een kerstverhaal, A Christmas Carol, het beroemdste van een lange reeks die in de loop der jaren volgen zou.





De oorspronkelijke opzet was met dit boekje het financiële wansucces van Chuzzlewit goed te maken. Toen dit mislukte trok Dickens zich gegriefd en teleurgesteld voor meer dan een jaar uit Engeland terug (1844). Hij ging naar Italië met zijn gezin en ontdekte Europa. Zijn zwerfjaren zijn begonnen; zij hebben zijn verbeeldingskracht ongetwijfeld verwijd, tot zijn reislust ontaardde in een hartstochtelijke reiskoorts, waar hijzelf het slachtoffer van werd.





Wanneer de jonge Martin Chuzzlewit en zijn compagnon na een eindeloze reis de plaats van bestemming bereiken (Eden heet het oord), blijkt dat wat hun afgeschilderd was als een bloeiende nederzetting, niets anders is dan een moeras met wat houten keetjes. Martin geeft zijn schone dromen op en keert als koksmaat terug naar Engeland.





Daar is intussen veel gebeurd; de veelbelovende aanleg van Jonas Chucclewit is tot volle bloei gekomen, tot schrik voor zijn medemensen en schande voor hemzelf. Een prachtig stel drinkende en wauwelende verpleegsters heeft zijn intrede in het verhaal gedaan: Betsy Prig en juffrouw Gamp. Pecksniff bereikt hoogten van huichelarij die voor elk gewoon mens onbereikbaar zijn, Mary Graham wordt in het nauw gedreven maar geeft niet toe.





Dan snelt haar ridder, jonge Martin toe, juist op het ogenblik dat Pecksniff de eerste steen legt en de eer oogst voor een monument dat Martin vroeger ontworpen heeft. Maar zijn gerechte straf is niet ver meer, en evenmin de beloning voor Mary, Mark, Martin en die goeie Tom Pinch, een sufferd met een gouden hart, die het hele boek door klappen krijgt, maar tenslotte toch loon naar zijn goede werken vergolden krijgt.





Voorplat en achterplat deels los. Vochtsporen. Papier vergeeld. Slijtagesporen aan randen voor- en achterplat. Verder redelijk net exemplaar. In goede staat.






BOOKNUMBER: 21151
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DICKENS, CHARLES (1812 - 1870) - Leven en lotgevallen van Martin Chuzzlewit II DICKENS, CHARLES (1812 - 1870) - Leven en lotgevallen van Martin Chuzzlewit II

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Willy Demacker Books
    Kamer van Koophandel nummer: 33184475
    NL001115019B37
    www.demacker.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.