Vroon, Piet - Wolfsklem (De evolutie van het menselijk gedrag)

Schrijver:
Titel: Wolfsklem (De evolutie van het menselijk gedrag)
ISBN: 9789026315381
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo
Bijzonderheden: 1998, 9e druk, 551 pp hardcover gebonden (rug licht verkleurd, verder als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Piet Vroon - Wolfsklem (De evolutie van het menselijk gedrag)
(Ambo)
ISBN 9026315384
9e druk 1998
551 pp hardcover gebonden
(rug licht verkleurd, verder als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Piet Vroon gaat in Wolfsklem. De evolutie van het menselijk gedrag in op de vragen: Wie zijn wij en waar komen wij vandaan? Hoe is de evolutie van het gedrag, van het bewustzijn en het zelfbewustzijn in zijn werk gegaan? De evolutie verloopt met horten en stoten en er komen vaak 'slordige' constructies tot stand. De hersenen zijn opgebouwd uit systemen die een verschillende ouderdom hebben en waarin zich verschillende typen processen afspelen.Recensie(s)De inhoud van dit boek ligt volgens de auteur (1939-1998) in het verlengde van zijn boek "Tranen van de krokodil" (waarvan dit jaar een twaalfde druk verscheen; zie a.i. 98-28-223-9) dat handelde over de evolutie van onze hersenen. De auteur heeft verschillende onderwerpen, die in dat boek niet aan de orde konden komen, nu besproken aan de hand van opvattingen over de evolutie van de mens. Het boek is voorzien van eindnoten voor een meer specifieke toelichting en opmerkingen. Daarnaast zijn in de tekst verwijzingen opgenomen naar de literatuurlijst. Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan de orde: drie evolutievisies: creationisme, lamarckisme en darwinisme, de evolutie van de mens, de bouw en functie van delen van de hersenen, psychosomatiek, bewustzijn en zelfbewustzijn, hypotheses over het ontstaan van zelfbewustzijn in relatie tot taal. Tenslotte wordt de stelling verdedigd dat de groei van onze gedragsmogelijkheden wordt afgeremd door godsdienstig en wetenschappelijk fundamentalisme. De zevende druk werd aangevuld met een aantal nieuwe gegevens.

Prijs €7,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vroon, Piet - Wolfsklem (De evolutie van het menselijk gedrag) Vroon, Piet - Wolfsklem (De evolutie van het menselijk gedrag) Vroon, Piet - Wolfsklem (De evolutie van het menselijk gedrag)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.