Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een m

Schrijver:
Titel: Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving
Taal: Nederlands
Uitgever: Ark
Bijzonderheden: in goede staat - zie de foto's - christelijk
Prijs: € 2,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Ulrich Parzany denkt in dit boek grondig na over de effectiviteit van de christelijke getuigenis in een multireligieuze samenleving. De centrale vraag is: hoe kun je als christen mensen met een ander geloof respectvol en vrijmoedig benaderen?
Parzany gaat in op de vraag wat moslims geloven, hoe dat zich verhoudt tot wat christenen geloven en wat dat betekent voor de dialoog met moslims. Daarnaast geeft hij informatie en invalshoeken om als christen in gesprek te gaan met boeddhisten en hindoes. Dit boek is bedoeld voor christenen die goed willen nadenken over de kracht en de noodzaak van hun getuigenis.

Ulrich Parzany (1941) studeerde theologie in Essen. Hij heeft veel met jongeren gewerkt, is nu algemeen secretaris van de CVJM (YMCA) en geeft leiding aan het missionaire werk van ProChrist.
Recensie(s)
De auteur schrijft vanuit zijn christelijk geloof. Opvallend is dat hij weliswaar de traditionele leer van het christendom onderschrijft, maar dat hij dit zodanig weet te formuleren, dat ook lezers die zijn geloof niet delen, geboeid verder kunnen lezen. Zo onderschrijft hij de verzoeningsleer, maar omschrijft hij Jezus als de geopenbaarde liefde van God, waarin mensen verzoening kunnen vinden; we ontmoeten in Hem de levende God die zich in onze levenssituatie wil mengen. Hij benadrukt dat wij God niet kennen, maar dat Hij zich openbaart. Uitvoerig citeert hij Lessing om aan te tonen dat hij diens pleidooi voor tolerantie onderschrijft. Maar in navolging van Goethe is hij van mening dat tolerantie tot erkenning moet leiden, omdat dulden beledigend kan zijn. In de ander moeten wij de medeburger herkennen, een politiek besef. Nauwgezet beschrijft hij opvattingen binnen de islamitische traditie over Jezus en andere christelijke geloofsaspecten. Op grond daarvan vergelijkt hij de beide godsdiensten. Hij legt een accent op de politieke ambities van de islam. Parzany toont zich in dit boek een irenisch mens, die gewetensvol zijn mening uitwerkt. Indrukwekkend is zijn pleidooi voor wederzijdse erkenning.

Wim Kleisen
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving Parzany, Ulrich - Er is één God. Getuigen van Christus in een multireligieuze samenleving

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.