Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens - Pieter Bruegel ongez

Schrijver:
Titel: Pieter Bruegel ongezien! : de verborgen Antwerpse collecties
Taal: Nederlands
Uitgever: DAVIDSFONDS
Bijzonderheden: Geen onderscheid met nieuwe exemplaren
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bruegel is zoveel meer dan een schilder van boeren. Zijn werk is uiterst grappig, ongelooflijk creatief, bijzonder divers en erg spits... Voor hij volop schilder werd, maakte de jonge meester in de jaren 1550 landschapstekeningen en ontwierp hij prenten. Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) had een neus voor topkunst en Bruegel was één van zijn favorieten, in een tijd toen dat nog niet vanzelfsprekend was.
Een goed bewaard geheim
Pieter Bruegel ongezien! toont voor het eerst een goed bewaard geheim, de ruim twintig Bruegelprenten die Fritz Mayer van den Bergh verzamelde. Zij krijgen het gezelschap van de fantastische prenten van Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet. En natuurlijk zijn er ook de twee schilderijen van Mayer van den Bergh: de wereldbekende 'Dulle Griet' en de 'Twaalf spreekwoorden'. Zij werden voor de gelegenheid grondig onderzocht. U maakt kennis met de verbluffende resultaten.
'Pieter Bruegel ongezien!' is een uitgelezen tentoonstelling op een gedroomde plek. Ontdek tijdens een boeiende rondleiding in groep de wereldkunstenaar Bruegel.
en ongeziene verzameling

De prenten die Bruegel tekende tussen 1557 en 1579 worden onderverdeeld in verschillende thema’s als De Hoofdzonden, De Deugden, Landschappen, Godsdienstige Onderwerpen,… Als jonge, beginnende collectioneur had Fritz Mayer van den Bergh van Pieter Bruegel de Oude deze tweeëntwintig kopergravures kunnen aanschaffen, die hij later aanvulde met nog eens acht prenten. De kunstwerken tonen de veelzijdigheid van Bruegel; de frivole en zeer gekende Bruegelfiguren hangen er naast meer intieme taferelen met landschappen en kleine gezelschappen.

De prenten zijn vanaf het midden van de 16e eeuw al verspreid door bekende Antwerpse uitgevers zoals Hiëronymus Cock, Volcxken Diericx, Claes Jansz. Visscher Hendrick Hondius, … en zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De prenten uit de eigen collectie worden aangevuld met prenten uit het Museum Plantin-Moretus en met twee originele koperplaten en een nieuw ontdekte eerste staat van de prent De Alchemist.

Een onderzoek met ongeziene resultaten
De Vakgroepen Kunstwetenschappen, Archeologie en Analytische Chemie onderzochten de schildertechnische opbouw en de pigmenten van Dulle Griet. De voorlopige resultaten onthullen al enkele onbekende aspecten van het wereldberoemde schilderij. Zo blijkt dat Pieter Bruegel het schilderij al Dulle Griet doopte. Het onderzoek geeft een gedetailleerd beeld van de ondertekening van het schilderij en brengt ook de oorspronkelijke kleuren aan het licht.

Auteur: Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens
Editie: 1
Uitgever: Leuven: Davidsfonds, 2012
aantal bladzijden: 224 p
Afbeeldingen: talrijk, allen in kleur
Bijzonderheid: de nadruk ligt wel op de tekeningen en minder op de schilderijen.
ISBN: 9789058268754
Kaft: dikke harde kaft.
NIET MEER TE KOOP IN DE BOEKHANDEL
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

particulier

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens - Pieter Bruegel ongezien! : de verborgen Antwerpse collecties Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens - Pieter Bruegel ongezien! : de verborgen Antwerpse collecties Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens - Pieter Bruegel ongezien! : de verborgen Antwerpse collecties Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens - Pieter Bruegel ongezien! : de verborgen Antwerpse collecties Manfred Sellink Maximiliaan P.J. Martens - Pieter Bruegel ongezien! : de verborgen Antwerpse collecties

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.