Abécassis, Eliette - Mijn vader (Ex.2)

Schrijver:
Titel: Mijn vader (Ex.2)
ISBN: 9789076341651
Uitgever: Anthos / Manteau
Bijzonderheden: 2003, 110 pp hardcover gebonden met stofomslag (zo goed als nieuw!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Eliette Abécassis - Mijn vader (Ex.2)
(Anthos / Manteau)
ISBN 9076341656
uitgave uit 2003
110 pp hardcover gebonden met stofomslag
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Mijn vader is het ontroerende en indringende verhaal van een dochter die gebukt gaat onder de last van een almachtige, geïdealiseerde en alomtegenwoordige vader. Zelfs na zijn dood - voor haar een pijnlijke ervaring - bepalen haar vaders woorden en gewoonten nog altijd haar leven. Pas als Helena het geheim ontdekt dat hij voor haar verborgen hield, slaagt zij erin haar leven in eigen hand te nemen.
Net als in haar roman De verstotene bewijst Eliette Abécassis in Mijn vader een meester te zijn in het oproepen van de complexe emoties die de liefde met zich meebrengt. Haar verhaal over een vader-dochterrelatie laat zien dat geluk en verdriet, liefde en verraad soms onontwarbaar dicht bij elkaar liggen.Recensie(s)De mooie omslagfoto van 'Mijn vader' plaatst het verhaal in de sfeer van de joodse orthodoxie. Het vertelt terugblikkend op de liefde van een dochter voor haar vader, een te grote opofferende, verstikkende liefde die geen ruimte laat voor een eigen leven en relaties met andere mannen en die haar vervult met grote angst voor het leven zelf. Pas als ze na zijn dood het geheim ontraadselt dat hij altijd voor haar verborgen heeft gehouden, ontstaat deze ruimte en komt ze vrij van haar angsten, maar beseft ook dat het te laat is. Abecassis weet als geen ander emoties op te roepen en doet dat in een zeer persoonlijke literaire schrijfstijl. De ontknoping is verrassend en aangrijpend. Vermoedelijk zal deze fijnzinnige literaire novelle (of kleine roman) geen groot publiek trekken, daarvoor is het te diepgravend, te beschouwend. Het is meer een boekje voor de fijnproever en genieter. Deze jonge Franse schrijfster (geb. 1969) studeerde filosofie, schreef eerder 3 literaire thrillers en de prachtige novelle 'De Verstotene'*. Gebonden; normale druk.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abécassis, Eliette - Mijn vader (Ex.2) Abécassis, Eliette - Mijn vader (Ex.2) Abécassis, Eliette - Mijn vader (Ex.2)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.