GAALEN, Paul van - Beleef de IJssel. De mooiste rivier van Nede

Schrijver:
Titel: Beleef de IJssel. De mooiste rivier van Nederland.
Taal: Nederlands
Uitgever: Zutphen, De Walburg Pers / Evangelische Omroep, 2010.
Bijzonderheden: Gebonden, hard karton, 4to., 128 blz., kaartje, talrijke kleurenfoto's, literatuuropgave, 1e druk
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Auteur: Paul van Gaalen (1948-)

Samenvatting:
Fotoboek met een natuurhistorische en geografische beschrijving van de IJssel in de provincie Gelderland.


Recensie:
Fotoboek met een natuurhistorische en geografische beschrijving van de IJssel in Gelderland. De auteur/fotograaf beschrijft in woord en beeld het ontstaan en de ontwikkeling, flora en fauna, geografische bijzonderheden, stedelijk schoon en economie van de rivier en zijn stroomgebied vanaf Raesfeld (Duitsland) en van de aftakking van de Rijn bij Westervoort tot aan de monding in het Keteldiep ten noorden van Kampen. De lezer wordt in gedachten meegenomen op een in het water gevallen blad dat met de stroom wordt meegevoerd. De auteur beschrijft het stroomgebied in zeven delen. Aan het eind geeft hij een kort overzicht van verschillende visies op de landschapsontwikkeling in de toekomst (water- en natuurbeheer, economische ontwikkeling). De verteltrant is die van een gids of rondleider, waarbij de weergave soms anekdotisch is (feodale heren en arme pachters). Het boek bestaat voor een groot deel uit prachtige recente natuur- en landschapsfoto's, genomen in verschillende seizoenen van het jaar, en is voorzien van een eenvoudige kaart met de beschreven trajectverdeling en een korte bronvermelding.


Op achterzijde:
In Beleef De IJssel brengt de internationaal bekende natuurfotograaf Paul van Gaalen de rivierloop op haar allermooist in beeld. Deze hommage aan de IJssel toont de vele, gevarieerde gezichten van de rivier vanaf haar bron tot aan haar monding in Kampen, waar zij wordt opgeslokt door de watermassa van het Ketelmeer. De fotograaf zocht ook de Duitse oorsprong op van het riviertje de Issel, dat via de Oude IJssel bij Doesburg in de IJssel uitmondt. De lezer stroomt als het ware mee als een blad op het water, dat van elk hoofdstuk de spil vormt. Naast het ontstaan en de betekenis van de IJssel komen onderwerpen aan de orde zoals de uiterwaarden door de seizoenen heen, bijzondere oeverterreinen van Staatsbosbeheer, watermanagement en de ontwikkeling van ønieuwe natuurø. Hoewel de nadruk ligt op het landschap en de specifieke IJsselflora en -fauna, krijgen ook de recreatieve aspecten en de economische bedrijvigheid aan en op het water de nodige aandacht. Vanwege de historische verhalen en de gedegen achtergrondinformatie helpt deze schitterende uitgave elke bezoeker van de IJsselvallei met andere ogen te kijken naar de mooiste rivier van Nederland, haar oevers en markante achterland.

Staat: Prima

Trefwoord: Gelderland, Overijssel, IJssel; Rivieren, Plaatwerken ; fotoboeken
Verder lezen

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

zakelijk
Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

GAALEN, Paul van - Beleef de IJssel. De mooiste rivier van Nederland.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Antiq. Jan Poutsma

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Jan Poutsma
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat Jan Poutsma
    Kamer van Koophandel nummer: 05033115

  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Jan Poutsma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Jan Poutsma vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Antiq. Jan Poutsma kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.