Joop Hazenberg - Technologie de baas / Vooruitzichten en gevare

Schrijver:
Titel: Technologie de baas / Vooruitzichten en gevaren van de nieuwe industriële revolutie
ISBN: 9789000363537
Taal: Nederlands
Uitgever: Spectrum
Bijzonderheden: 2019, 256pp, paperback, nauwelijks zichtbare leessporen
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kunstmatige intelligentie, robotisering en connectiviteit zullen de wereld binnenkort volledig op zijn kop zetten. Na de uitvinding van de stoommachine, de introductie van elektriciteit en de komst van de computer en internet, gaat de Vierde Industriële Revolutie de samenleving radicaal veranderen. Dit is de centrale stelling van het onlangs verschenen Technologie de baas, geschreven door de in Brussel woonachtige schrijver en EU Watcher Joop Hazenberg. Opvallend aan deze grensverleggende technieken is, dat ze in feite al veel langer bestaan, zoals Hazenberg overigens zelf ook memoreert. Artificiële intelligentie is bijvoorbeeld terug te voeren tot halverwege de twintigste eeuw, toen het Dartmouth Summer Research Project zelfdenkende machines ging ontwikkelen. De robot is al sinds de jaren zestig onder meer in de auto-industrie in gebruik. En connectiviteit? Ook niet heel recent ontwikkeld, getuige het voorbeeld dat Hazenberg noemt van een koelkast van 20 jaar geleden, die verboden was met het internet.
Hazenberg schrijft enthousiast over alle technische ontwikkelingen, waaronder ook nog over andere grensverleggende technieken, zoals 3D-printen en nanotechnologie. maar hij vliegt af en toe wel eens uit de bocht als het gaat om de juiste feiten. Zo stelt hij dat binnen de landbouw momenteel een derde van de boeren al gebruik maakt van drones. Hoe is dit getal te rijmen met het onlangs gepubliceerde persbericht van de Nederlandse organisatie Dronewatch dat vermeldt dat slechts een kleine 5 procent van de akkerbouwers in Nederland drones gebruikt. Dat is nogal een verschil, ruim 30 procent of 5 procent! Het hoofdstuk over nanotechnologie handelt over minimachines die binnen enkele minuten een auto zouden kunnen bouwen. Een auto, binnen enkele minuten? Of zou het om een miniauto gaan? En de Engelse wiskundige Alan Turing zou rond het jaar 1956 bezig zijn met kunstmatige intelligentie, maar dat kan niet waar zijn want Turing overleed in 1954.
Uit een recensie voor Technisch Weekblad.
Verder lezen

Katalyse uit 's Hertogenbosch

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joop Hazenberg - Technologie de baas / Vooruitzichten en gevaren van de nieuwe industriële revolutie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Katalyse

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Katalyse
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Katalyse een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Katalyse vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Katalyse kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.