Ploeg, D.T.E. van der m.m.v. S.J. van Oostrum ( Rijksherbarium Leiden

Schrijver:
Titel: Wilde flora, zoeken verzamelen en thuisbrengen van planten
Taal: Nederlands
Uitgever: A Roelofs van Goor, Amersfoort 1e druk 1965
Bijzonderheden: geb. hardcover 156pp. in goede staat, foto's en tek. in zw/wit, 15 x 22.5 cm
Prijs: € 9,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Douwe Taeke Engelbertus van der Ploeg (Bergum, 28 maart 1919 - Sneek, 20 september 2006) was een Friese florist en onderwijzer. Hij heeft honderden publicaties, in het Fries en het Nederlands, op zijn naam staan over de natuur in Friesland.

Zijn bekendste boeken zijn De Flora fan de Fryske Sangrounen, Atlas fan de floara fan Fryslân, List fan Fryske plantenammen en Stinzenplanten. Misschien verwierf Van der Ploeg in Friesland nog wel de meeste bekendheid als hoofdauteur van het driedelige Vogels in Friesland. Ook schreef hij gidsen voor It Fryske Gea en Staatsbosbeheer (Natuur in Fryslân, 1999).

Van der Ploeg was een zeer actief florist. Hij was niet alleen actief in het veld, maar publiceerde ook heel veel, alleen al getuige de vele tientallen publicaties in de tijdschriften Gorteria, Vanellus en De Levende Natuur. Hij was dé Nederlandse specialist voor fonteinkruiden.

Van der Ploeg was een autodidact. Hij was opgeleid tot onderwijzer, maar kreeg in 1968 erkenning voor zijn zelf verworven natuurkennis met een ‘geschiktheidverklaring' als leraar biologie. Zijn grote kennis bracht hij onder andere over op de leerlingen van pedagogische academie "De Him" in Sneek, die hij bij voorkeur meenam het veld in. In 1983 zwaaide hij af bij deze school als directeur.

Van der Ploeg werd meermalen gelauwerd voor zijn werk, bijvoorbeeld met de Dr. Joast Halbertsmapriis in 1956 en de Heimans en Thijsse Prijs in 1985. Taraxacum ploegii is naar Van der Ploeg vernoemd.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ploeg, D.T.E. van der  m.m.v. S.J. van Oostrum ( Rijksherbarium Leiden) - Wilde flora, zoeken verzamelen en thuisbrengen van planten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.