Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

de Jong, Oek - Hokwerda 's kind

Schrijver:
Titel: Hokwerda 's kind
ISBN: 9789046702925
Taal: Nederlands
Uitgever: / Amstel /Pandora, 2006
Bijzonderheden: Nette pocket ,448 pag., naam schutblad schuin weggeknipt, waterkringetje onder op snee
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In de liefde bepaald worden door ervaringen uit de kindertijd? Zo vergaat het Lin Hokwerda. Zij is haar vaders oogappel, maar hij is onbetrouwbaar. Op haar tiende verliest zij hem en verhuist van het Friese platteland naar Amsterdam. Ze stort zich op het tafeltennis. Op haar negentiende breekt ze met haar coach en de topsport. Dan ontmoet ze Marcus, Henri, Jelmer. In drie opeenvolgende liefdes voert haar weg naar de buitenste duisternis. Is het toeval? Is het haar lot? Waarom gebeurt het onwaarschijnlijke?
In Hokwerda's kind gaat het om liefdesverhoudingen. Oek de Jong beschrijft de intimiteit van geliefden, hun verwachtingen en illusies, hun bedrog en zelfbedrog, met mededogen en precisie. Onophoudelijk raakt zijn verhaal aan de duistere kant van de erotiek.
Is er iets, dacht Lin, waarover meer gelogen wordt dan over de liefde?

over de liefde?


Recensie(s)




In zijn eerste grote roman sinds 'Cirkel in het gras' (1985) vertelt Oek de Jong (1952) een beklemmend en meeslepend liefdesverhaal. Het is het verhaal van een fatale gebondenheid. De jonge, mooie vrouw, Lin Hokwerda, voormalig jeugdkampioen tafeltennissen, raakt in de ban van de onbetrouwbare Henri. De relatie met deze lasser op een booreiland (en later verbouwer van appartementen in Amsterdam) houdt geen stand. Na een ruim intermezzo met een andere man, een jurist, keert Lin toch weer terug naar Henri, met alle noodlottige gevolgen van dien. In de roman, waarin veel beweegredenen van personen zijn te verklaren vanuit jeugdervaringen, zoals de relatie tussen Lin en haar vader, wordt de chemie van liefdesrelaties beschreven. De verteller volgt de gedachten van meer personages (mooi is de perspectiefkeuze van het slot). Dit is een sterke liefdesroman. De Jong lijkt ver verwijderd van het intellectualisme uit eerdere romans; desondanks (of misschien: juist daardoor) voelt de lezer zich nauw betrokken bij de lotgevallen van Hokwerda's kind. Over de periode waarin hij aan deze roman werkte verscheen ook een dagboek: 'De wonderen van de heilbot'.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

de Jong, Oek - Hokwerda  's kind