Lenthe, Wim van - Willem Buis. Vroeger, bij de oude moeder, moc

Schrijver:
Titel: Willem Buis. Vroeger, bij de oude moeder, mocht ik altijd binnenkomen.
ISBN: 9789081780308
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Lenthe, Oudleusen (eigen beheer)
Bijzonderheden: Gebonden, 2011, 205 blz. Met foto's, facsimile's en tekeningen.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over het leven van de kleurrijke marskramer Willem Buis en zijn hondje Bolleboksie.

Willem Buis werd op 29 maart 1876 in de gemeente Nieuwer-Amstel (bij Amsterdam) geboren als zoon van een stalknecht. Zijn grootvader van vaders zijde was boer in Duivendrecht, op boerderij ‘Het is niet anders’, vlakbij de ‘Domkerk’.

Hoe Willems jeugd precies is verlopen, is niet exact bekend. Volgens de verhalen die in Oudleusen en Vilsteren de ronde doen, is hij op een zeker ogenblik gaan varen. Zelf heeft hij gezegd dat hij ‘stout was geweest’ en daarom van de boot was gezet.

Duidelijk is dat hij aan lag er wal kwam, hoewel hij in de beginjaren in Oudleusen de kost verdiende als opperman bij aannemer Hendrik Jan Stokvis. Naderhand ging hij met een kistje vol spullen – ‘alles wat moeder de vrouw nodig heeft’ - lopend de huizen langs, in Oudleusen, Vilsteren, Varsen en Welsum. Waarschijnlijk is hij vóór 1920 in Oudleusen neergestreken. Een poos woonde hij in een vervallen boerderijtje aan de Oude Hessenweg, daarna betrok hij een woonwagen in het bos van de weduwe Geertje Tuten-Laarman. Daar, in dat bos staat sedert enkele jaren een bord met het opschrift ‘W.Buisplein’. In datzelfde bos stond ook de wagen van Feye Zwager, die eveneens met koopwaar aan de deur kwam. In beknopte vorm is in het boek ook iets over hem opgenomen.

Willem Buis overleed begin augustus 1961 op 85-jarige leeftijd, in zijn eigen wagen, met drie buren aan zijn bed. Hij kreeg een algemeen graf op de algemene begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen, hoewel hij van rooms-katholieke huize was en bij de parochie Vilsteren hoorde. Hij hield de pastoor echter een beetje op een afstand.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lenthe, Wim van - Willem Buis. Vroeger, bij de oude moeder, mocht ik altijd binnenkomen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.