Zoya Follain, John Christofari, Rita - Zoya's verhaa

Schrijver:
Titel: Zoya's verhaal een moedige Afghaanse vrouw vecht voor vrijheid
ISBN: 9789085643487
Taal: Nederlands
Uitgever: Areopagus ECI Vianen/Antwerpen 2009 9789085643487
Bijzonderheden: geb. hardcover 191pp zeer goed
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Zoya (pseudoniem) werd geboren in Kaboel in 1978, het jaar dat de Russen Afghanistan binnenvielen. Ze heeft dus nooit vrede gekend.
Haar vader was arts maar mocht zijn beroep niet uitoefenen. Haar moeder was betrokken bij de RAWA, een verboden vrouwenorganisatie die vecht voor democratie, mensenrechten en de positie van vrouwen onder de Taliban. Zoya's ouders kwamen beiden om bij een bombardement, op haar zestiende was Zoya wees. Via een tante die ook lid was van RAWA kwam Zoya terecht in een vluchtelingenkamp in Pakistan.
Inmiddels, 23 jaar oud, is ze ook zelf lid van RAWA en erg actief. Met gevaar voor eigen leven reist ze regelmatig Afghanistan in. Ze smokkelt artsen het land in en uit, zodat zij vrouwen kunnen behandelen die geen toegang hebben tot medische zorg. Ze brengt lesboeken voor de ondergrondse scholen. En is aanwezig bij openbare terechtstellingen - om de wereld te kunnen informeren over wat er in haar land gaande is. Elke reis loopt ze enorme risico's. Als ze gepakt wordt, wacht de doodstraf.
Ze schreef Zoya's verhaal, een verhaal van binnenuit, dat vooral vertelt over de vrouwen en kinderen die verschrikkelijk lijden onder een gruwelijk regime. Het is daarmee ook een ode aan al die vrouwen ondanks de extreme omstandigheden het leven nog de moeite waard vinden om voor te vechten.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zoya   Follain, John    Christofari, Rita - Zoya's verhaal   een moedige Afghaanse vrouw vecht voor vrijheid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  139540805B021300
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.