Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Maanen, Hans van - Encyclopedie van misvattingen

Schrijver:
Titel: Encyclopedie van misvattingen
ISBN: 9789053528341
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom 2002
Bijzonderheden: Net GEBONDEN boek, 296 pag.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting




Encyclopedie van misvattingen 1e druk is een boek van Hans van Maanen uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789053528341

Bent u er ook van overtuigd dat: de Rijn bij Lobith ons land binnenkomt; Nederland op 5 mei 1945 werd bevrijd; eskimo's twintig woorden voor sneeuw hebben; muziek in mineur treurig is; je blind wordt als je op je stuitje valt; Hans Brinker zijn vinger in de dijk stak?
Dan is dit boek voor u. In deze nieuwe, sterk uitgebreide uitgave van de Kleine encyclopedie van misvattingen worden wederom opvattingen aan de kaak gesteld die ieder van ons van kindsbeen af heeft gekoesterd. Hans van Maanen, wetenschapsredacteur bij Het Parool, heeft zijn verzameling uitgebreid met tientallen nieuwe misvattingen, mythes en modieuze meningen, en bovendien de medische misvattingen uit Het hart zit links een plaats in het boek gegeven. Meer dan wij al dachten, groeit ons feitenrepertoire langzamerhand dicht tot een oerwoud vol onzin, halve waarheden en geruchten. Hier is uw kapmes.
Het boek richt zich op het algemene publiek.
Over de auteur:
Hans van Maanen (1950) is wetenschapsredacteur bij Het Parool. Van zijn hand verschenen eerder bij Boom De wet van ... (1988), FC Algebra (1998) en Voorkomen is duurder dan genezen (1999). Verder publiceerde hij onder meer 7 op de schaal van Richter (2002), Echte mannen willen niet naar Mars (2002) en enkele spelletjesboeken.
Recensie(s)




Van Maanen (1950) is wetenschapsredacteur van Het Parool. In deze amusante 'encyclopedie' stelt hij talloze (volks)wijsheden aan de kaak. De misvattingen zijn onderverdeeld in 11 categorieen, zoals taal, rekenen en aardrijkskunde. Dat stieren niet tegen rood kunnen blijkt op onwaarheid te berusten; Van Gogh heeft waarschijnlijk nooit zijn oor afgesneden, hooguit een oorlel. Lodewijk XIV zei nooit: "L'etat c'est moi". Zelfs de uitvinding van de gloeilamp door Edison en de stoommachine door James Watt worden hier ter discussie gesteld. Beschreven wordt verder dat witte wijn niet altijd afkomstig is van witte druiven en dat oude jenever geen dag langer op fust heeft gelegen dan jonge. Een boekje vol wetenswaardigheden, zonder pretenties: een beetje lering en veel vermaak. Gebaseerd op de 'Kleine encyclopedie van misvattingen' uit 1989*, maar herzien en aangevuld en nu weer inclusief de afdeling medische misvattingen, die in 1993 verhuisde naar een apart boek, 'Het hart zit links'**. Gebonden;
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maanen, Hans van - Encyclopedie  van misvattingen