Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Abby Seixas, - Zoek de Diepe Rivier in jezelf / zet rust op je

Schrijver:
Titel: Zoek de Diepe Rivier in jezelf / zet rust op je agenda
ISBN: 9789069637884
Taal: Nederlands
Uitgever: Altamira -Becht.2007
Bijzonderheden: Nette paperback 280 pag.
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


Zet rust op je agenda!
Praktische gids voor vrouwen

'Moderne vrouwen hebben niets aan lessen time-management om nog meer bezigheden in hun toch al volle agenda te proppen. Ze hebben juist hulp nodig om aan de rem te trekken, zichzelf te hervinden en zich weer bewust te worden wat er echt toe doet.' De daad bij het woord voegend, begint Abby Seixas Zoek het diepe water in jezelf met drie nuttige tips:
– Besef dat je je niet hoeft te laten meeslepen door de druk-druk-druk-cultuur.
– Zoek steun, dan is het eenvoudiger rust te vinden.
– Houd een dagboek bij om je innerlijke stem te laten spreken.
Vervolgens beschrijft ze zes praktische oefeningen waardoor je in contact kunt komen met de spirituele dimensie die zij 'het diepe water' noemt en die in ieder van ons stroomt onder de drukte van alledag.

Abby Seixas is al vijfentwintig jaar werkzaam als psychotherapeute. De laatste twaalf jaar richt ze zich op vrouwen die meer rust en balans in hun leven willen brengen. Ze doet dit onder meer door lezingen, workshops, retraites en het begeleiden van Deep River-groepen. Ze is moeder van twee volwassen kinderen en woont met haar echtgenoot in Boston.
Recensie(s)




Wanneer we ons overgeleverd voelen aan eisen van anderen en chronisch onder druk staan, raken we afgesneden van onze mogelijkheden en onze innerlijke bron. Met de diepe rivier wordt bedoeld de plaats van diepte in onszelf. De beweging van een meer naar buiten gerichte focus aan de oppervlakte van ons leven naar een meer naar binnen gerichte focus diep in onszelf, helpt ons de stilte in onszelf weer te vinden. Het Deep Riverprogramma werd door de psychotherapeute in Amerika ontwikkeld. Het bestaat uit oefeningen om in contact te komen met onze spirituele dimensie. De sleutel is het verminderen van snelheid om meer van onze innerlijke bronnen in ons dagelijks leven te brengen. Aan de hand van een diagram wordt uitgelegd hoe onze dagelijkse activiteiten en interacties meer betekenis en inhoud krijgen als we meer van binnenuit, vanuit de sfeer van de diepe rivier, gevoed worden. De oefeningen zijn gericht op: het nemen van time-in, grenzen stellen, vriendschap sluiten met gevoelens, verwachten t.a.v. jezelf intomen, aanwezigheid oefenen, iets doen waar je van houdt. Prima steun om te leren leven met aandacht. Met noten per hoofdstuk, een literatuuropgave, beknopte info over de auteur en een register.

Monique Smit
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abby Seixas, - Zoek  de Diepe Rivier in jezelf / zet rust op je agenda