Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Westerink, Daan - Leven zonder ouders

Schrijver:
Titel: Leven zonder ouders
ISBN: 9789025957476
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have, 2009
Bijzonderheden: Nette paperback, 367 pag.
Prijs: € 4,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Je ouders verliezen betekent: onvoorwaardelijke liefde verliezen. En hoe de band ook was – de dood van je vader of moeder is het definitieve einde van het kind-zijn. 'Leven zonder ouders' is het eerste boek waarin volwassen zonen en dochters zelf vertellen hoe het was toen zij – op verschillende leeftijden – hun ouder(s) verloren. En welke gevolgen het verlies later in hun leven had.

Over jonge kinderen die hun vader of moeder verliezen wordt steeds meer geschreven. Daan Westerink vraagt in haar boek echter aandacht voor de verhalen van 'volwassen' kinderen, die op verschillende leeftijden hun ouder(s) verloren. Sommigen waren kind of puber, anderen studeerden of waren net aan het werk, weer anderen waren veertigers of zelfs vijftigplussers toen hun ouder stierf. Zij vertellen in dit boek wat er gebeurde en wat de gevolgen kunnen zijn.

Rouwzorgverleenster en journaliste Daan Westerink (39) verloor zelf op 14-jarige leeftijd haar moeder; haar vader overleed toen ze 32 was. Ze werkte tien jaar als redacteur bij verschillende televisieprogramma's. Na de dood van haar vader koos ze voor de rouwzorg. Ze geeft nu voorlichting over rouw en rouwzorg bij een landelijke stichting en begeleidt een gespreksgroep voor volwassenen die hun ouders verloren.
Recensie(s)


De auteur van het boek is journaliste en rouw-zorgverleenster. Sedert 2005 heeft de auteur een weblog bij de Volkskrant over rouw en verlies; na een oproep in 2006 aan volwassenen om te vertellen over hun leven zonder ouders kwamen er honderden reacties. In dit boek is een aantal van deze reacties weergegeven. In deze reacties zijn verschillende situaties beschreven, bijvoorbeeld: als beide ouders tegelijk sterven, als ouders door zelfmoord overlijden, ouder(s) die ze nooit gekend hebben, het plotseling overlijden van ouders, ouders die beiden aan kanker overlijden; een ouder die overlijdt aan een onduidelijke ziekte enzovoort. Ook het verhaal van de auteur zelf is opgenomen, met uitleg over wat dit voor haar betekent heeft, en hoe dit boek daarna ontstaan is. Het boek besluit met een lijst van zowel Nederlandse als buitenlandse literatuur en websites over het verlies van ouders. Hierin worden mogelijkheden voor hulp/ondersteuning genoemd. Een emotioneel, indringend boek met persoonlijke verhalen, authentieke foto's en poetische bijdragen. Het heeft veel te bieden aan mensen die kortgeleden, langer geleden of heel lang geleden hun ouders hebben verloren. Deze herdruk met gewijzigde lay-out is inhoudelijk onveranderd.

C. Oranje-Timmerman
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Westerink, Daan - Leven  zonder ouders