Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Werner, Hans - Het Spoor van de Komeet

Schrijver:
Titel: Het Spoor van de Komeet
ISBN: 9789025848002
Taal: Nederlands
Uitgever: Leopold B.V.
Bijzonderheden: 1985, 328 pagina's, gebonden/hardcover (ongelezen, omslag héél klein beetje beschadigd)
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het is het jaar 1835. De Komeet van Halley trekt over Nederland - en Willem Tubal heeft de locomotiefloze spoorweg uitgevonden. Aan deze beide feiten dankt hij zijn bijnaam 'de Komeet'. Hij wordt door iedereen uitgelachen, maar zelf zweert hij bij zijn wereld hervormende uitvinding. Voorlopig wordt die alleen nog maar in praktijk gebracht in zijn achtertuin...
Om aan zijn schuldeisers te ontkomen, vlucht de Komeet naar Amerika. Na enige tijd reizen zijn vrouw Hanna en zijn zeven kinderen hem na, mèt het model van zijn Tubal-spoor, om het in Amerika grotere bekendheid te geven.
Onderweg hebben de Tubals flink wat tegenslag te verduren. Daarbij kan zelfs oom Hezekia niet meer helpen, de onbedorven idealist, die blijft vertrouwen op de goedheid van zijn medemensen. Maar gelukkig wordt uit de diepste ellende de grootste humor geboren.

'Het Spoor van de Komeet' is een jeugdroman die speelt in het hartje van de 19e eeuw en die als een echte 19e eeuwse roman boordevol zit met verrassingen, ellende, moed en romantiek. Een verhaal met humor, dat loopt als een trein!
Maar het is ook een leerzaam boek. Want de avonturen van de Tubals spelen zich af tegen een historische achtergrond. De Hollandse landverhuizers raken betrokken bij de strijd van het gewone volk om meer vrijheid en recht, het verzet daartegen van de machthebbers, het schrijnende contrast tussen rijk en arm, de belofte van een beter en rijker leven in de Nieuwe Wereld en de teleurstelling als de werkelijkheid anders blijkt te zijn.

Voor zijn jeugdboek 'Verzetsjongen' werd Hans Werner bekroond met de Kluwerprijs 1985.

13 jaar en ouder
Verder lezen

Tussen de boeken uit Almere

particulier
Controleer a.u.b. na uw bestelling voor de zekerheid uw ongewenste mail. Een enkele keer komt het voor dat een reactie mijnerzijds daarin terecht komt.
Controleer a.u.b. ook voor de zekerheid het adres wat u opgeeft om het boek naartoe te laten sturen. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een opgegeven adres of postcode volgens PostNL onjuist is.
Bij aankoop van meerdere boeken worden de verzendkosten gecombineerd.
Voor verzending naar een adres buiten Nederland gelden andere tarieven dan op deze site bij de boeken staat vermeld.
VERZENDING: Bestellingen worden 1x per week, doorgaans op donderdag of vrijdag, naar de post gebracht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Werner, Hans - Het Spoor van de Komeet