Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Annie Romein-Verschoor - Omzien In Verwondering 1.

Schrijver:
Titel: Omzien In Verwondering 1.
ISBN: 9789029535984
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers- Synopsis, 1972 -prive-domein
Bijzonderheden: Nette paperback , 276 pag.,
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

De herinneringen van Annie Romein-Verschoor, waarvan dit boek het eerste deel vormt, is een unieke spiegel van ruim een halve eeuw sociale en culturele geschiedenis van Nederland en tegelijk een intellectueel en emotioneel zelfportret.
Centraal in dit eerste deel, dat loopt tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, staat het verhaal van een bewogen en doorleefde, meer tegendraadse dan romantische jeugd. Prachtig beschreven zijn de laatste gouden, roerloze dagen vóór Wereldoorlog I.
Recensie(s)

Als 75-jarige beschrijft de historica en feministe haar leven tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Zij geeft een beeld van haar jeugd, die zij grotendeels doorbracht in Den Helder en Nederlands-Indie, haar studie geschiedenis aan de Leidse universiteit, haar huwelijk met de historicus Jan Romein en het combineren van haar eigen carriere met een gezin met vier kinderen, en de rol die zij en haar echtgenoot speelden in het linkse intellectuele klimaat. Annie Romein-Verschoor (1895-1978) was een vooraanstaand historica en feministe. Bekend is haar proefschrift Vrouwenspiegel (1935) over Nederlandse romanschrijfsters na 1880. Met haar echtgenoot schreef zij o.a. De Lage Landen bij de zee (1934) en Erflaters van onze beschaving (1938-1940). Haar werkis gebaseerd op het marxisme. Zij schrijft zeer boeiend en kritisch over hetgeen zij heeft meegemaakt. Zij spaart ook zichzelf niet. Over haar huwelijk is zij echter positiever dan de feitelijke situatie rechtvaardigde. Een belangrijke herdruk.

(NBD|Biblion recensie, Drs. M.A.H. de Swart
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Annie Romein-Verschoor - Omzien  In Verwondering 1.