Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Gillham, David R. - De vertrouwelinge

Schrijver:
Titel: De vertrouwelinge
ISBN: 9789049953362
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Mistral, Amsterdam
Bijzonderheden: 2013, 400 pp. Paperback
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuwstaat. Ontroerend, onverbloemd, meesterlijk.

1943. De Tweede Wereldoorlog verscheurt Europa. Berlijn is een oorlogsstad geworden, vol vrouwen wier mannen aan het front vechten. Ook Sigrid Schröder probeert te overleven zonder haar man, die aan het oostfront vecht. Ogenschijnlijk leidt ze het leven van een model-Duitse: ze werkt hard, doet haar plicht als soldatenvrouw en zorgt trouw voor haar schoonmoeder, bij wie ze inwoont.
Op een dag raakt ze ongewild betrokken bij de illegale activiteiten van haar buurmeisje Ericha. Vanaf dat moment is Sigrids leven als Hausfrau voorbij, en wordt de oorlog ook voor haar steeds grimmiger. Wanneer de mysterieuze en charmante Egon een steeds grotere invloed op haar krijgt, en Ericha haar hulp nodig heeft, moet Sigrid een allesbepalende keuze maken.

Sigrid Schröder, stenografe van het Octrooibureau in Berlijn, getrouwd met Kaspar, frontsoldaat in Rusland, woont in 1943 met haar schoonmoeder. Toch krijgt ze een relatie met de getrouwde, joodse Egon. Toevallig komt ze in contact met de dienstbode van haar buren, die een grote groep onderduikers op de zolder van haar tante blijkt te verzorgen. Sigrid gaat helpen en later ook onderduikers halen en wegbrengen. Intussen wordt het leven steeds zwaarder met de luchtaanvallen van de Geallieerden en de toenemende schaarste. Sigrids perspectief verschuift en als de verdwenen Egon terugkomt en moet onderduiken en Kaspar gewond thuiskomt, komt ze voor moeilijke keuzes te staan.

David R. Gillham (1957), Amerikaans scenarioschrijver debuteert met deze internationaal geprezen, goedvertaalde roman, waarvoor hij veel research deed. Wat dit mooie verhaal bijzonder maakt, is dat het zo overtuigend laat zien hoe iemand door de omstandigheden langzaam verandert. Ook wordt een erg goed, reëel beeld van Berlijn 1943-'44 gegeven.

David R. Gillham is the New York Times bestselling author of City of Women. He studied screenwriting at the University of Southern California before transitioning into fiction. After moving to New York City, Gillham spent more than a decade in the book business, and he now lives with his family in Western Massachusetts. In writing this book he has spent six years researching.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.