Mechelen, Renée van - Uit eigen beweging. Balans van de vrouwe

Schrijver:
Titel: Uit eigen beweging. Balans van de vrouwenbeweging in Vlaanderen. 1970-1980.
ISBN: 9789063030346
Taal: Nederlands
Uitgever: KRITAK, Leuven/Van Gennep, Amsterdam 1979 9063030347 9789063030346
Bijzonderheden: softcover 183pp. in goede staat, bijz. afb in zw/wit
Prijs: € 7,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Renée Van Mechelen (1946-2007)
Ze hamerde vooral op het recht op arbeid van de vrouw: 'De economische onafhankelijkheid is de sleutel van elke emancipatie'

✦ Exclusief voor abonnees door 29 september 2007, 0:00
Laat meisjes maar met auto's spelen

'Met gemengde gevoelens', dat was een uitdrukking die Renée Van Mechelen vaak in de mond nam. Als ze in Griekenland op een terrasje zat bijvoorbeeld, als enige vrouw. 'Dan zit ik met een tegenstrijdigheid: ik geniet van het zuiderse temperament, maar tegelijk bevind ik me in een land waar je enorme onderdrukking hebt van de vrouw.'

door Agnes Goyvaerts

Renée Van Mechelen werd steevast omschreven als 'feministe van het eerste uur'. Ze overleed onverwacht, thuis in Kessel-Lo, op 17 september. Ze was op 1 mei 61 geworden.

Haar levenswerk was de oprichting van het informatie- en documentatiecentrum RoSa, Rol en Samenleving, waarmee ze de feministische strijd een degelijke onderbouw wou geven. Van Mechelen was psychologe van opleiding en interesseerde zich aanvankelijk vooral voor het onderwijs. In haar baan op een PMS-centrum (nu CLB) had ze immers vastgesteld dat gelijke kansen nog te vaak in theorie bleven steken. Meisjes werden georiënteerd naar kapper- en naaisteropleidingen, jongens naar automonteur of ingenieur. In de jaren zeventig en tachtig overheerste de mening dat verschillen tussen jongens en meisjes een kwestie waren van cultuur. Als we jongens maar met een barbiepop laten spelen en meisjes met een voetbal, dan zou het nog allemaal goed komen met de maatschappij was, enigszins gesimplificeerd, de mening die ook Renée van Mechelen was toegedaan.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mechelen, Renée van - Uit eigen beweging. Balans van de vrouwenbeweging in Vlaanderen. 1970-1980.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.